Direct online boekenTelefoon icoontjes Fosteo
010 - 73 71 869
06 - 15 901 333

Wouter Mets

Wouter Mets – D.O.-MRO

Mijn naam is Wouter Mets, geboren en getogen in het midden van het Groene Hart. Al van jongs af aan ben ik geboeid door alles wat leeft, met name alles in en rondom het water. Na de basisschool en de HAVO wist ik nog niet echt welke richting ik op wilde gaan, omdat ik diverse interessegebieden heb. Naast fysiotherapie was scheepsbouwkunde een opleiding die aan leek te sluiten op mijn interesse. Ik heb toen besloten om de opleiding scheepsbouwkunde te gaan volgen en ben in 2003 afgestudeerd. Na een jaar werkzaam te zijn in deze sector, met op dat moment weinig toekomstperspectieven, heb ik mij ingeschreven aan de masteropleiding Bodem- en Watersystemen aan de universiteit van Utrecht. Hier heb ik twee jaar deelgenomen aan het mastertraject. Tijdens mijn afstuderen aan de universiteit kwam ik erachter dat ook hier mijn echte passie niet ligt, de opleiding was me te theoretisch. In de hierna volgende periode heb ik mij als zelfstandige beziggehouden met diverse projecten in de grond- weg- en waterbouw, van uitvoerende werkzaamheden tot projectleider.

Wouter en babyIn mijn zoektocht naar fitheid, zowel fysiek als mentaal, ben ik in 2009 met osteopathie in aanraking gekomen. De ervaringen die ik als patiënt met osteopathie heb opgedaan hebben mij er in 2010 toe bewogen de vakopleiding te gaan volgen en mij in het vak te bekwamen. Vol bewondering heb ik de lessen gevolgd. Met name de fysiologie, waarin het leven en functioneren van de (menselijke) cel wordt belicht, de kleinste zelfstandig opererende eenheden van het menselijk lichaam. Iedere cel vertoont kenmerken van leven, zoals, ademhaling, voedselvertering, stofwisseling en reacties op veranderingen in de omgeving. In februari 2018 ben ik afgestudeerd als osteopaat en sindsdien ook werkzaam in het vakgebied. In september 2018 start ik met de specialisatie osteopathie bij baby’s en kinderen. Mijn grote motivatie in het vak osteopathie is het optimaal afstemmen van de lichamelijke en mentale mogelijkheden om een optimale gezondheid na te streven. Het mooie van het vak osteopathie is dat wij als osteopaat ons continu kunnen blijven ontwikkelen. Dit is iets wat ik op persoonlijk vlak ook nastreef, en één van de redenen waarom osteopathie past bij wie ik ben.

WindsurfenMijn grote passie naast mijn werk als osteopaat is het uitoefenen van buitensporten. Het sporten in de buitenlucht geeft veel energie en maakt ons weerbaarder, fysiek en mentaal. Helaas hebben wij in onze maatschappij zulke mooie voorzieningen gecreëerd dat we hele dagen binnen kunnen blijven als we dat zouden willen. Daarbij komen nog alle gevolgen van onze moderne maatschappij; een zittende lichaamshouding, overdag te weinig en ’s avonds teveel (kunst)licht, een snelle hap uit de muur of een kant-en-klare maaltijd even tussendoor.

Samen met jou kijk ik graag naar de activiteiten waar jij energie van krijgt, en zoeken we samen naar de energydrains in jouw leven die we kunnen elimineren om een betere fysieke en mentale gezondheid na te streven.

Boek nu uw afspraak

U kunt online bij ons een afspraak maken en uw gegevens in onze elektronisch patiëntendossier plaatsen. Hierdoor kunnen wij meer tijd besteden aan uw Osteopathie, Fysiotherapie of Krullaards Perfect Reset behandeling.
Online boeken

Volwassenen:

  • Rugklachten
  • Nek en schouderklachten
  • Gewrichtsklachten aan armen en benen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheidsklachten
  • Uitstralende pijn in armen of benen
  • Buikklachten
  • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Tevens kan ik een extra ondersteuning bieden voor mensen die meer energie in het dagelijks leven willen ervaren en mensen die af willen vallen.

Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met sporten. Iets wat me goed af bleek te gaan en waar ik erg veel plezier aan beleefde. Ik ben begonnen met Spinning, maar al gauw zat ik ook buiten op de fiets. Na het kopen van een racefiets kwam ik er toch achter dat ik wat ‘zitproblemen’ had. Na wat aanpassingen aan de fiets en diverse fietsmetingen bleef dit probleem. Erg jammer aangezien ik hierdoor na een jaar bij de Elite gekoerst te hebben, ben gestopt met wielrennen. Hierna heb ik, na een aantal jaren fietsen, het hardlopen op gepakt. Op zich ging dit veel beter, maar ook lagen blessures al snel op de loer. Het woord ‘bekkenverwringing’ was wel eens gevallen, maar niemand die mij daar goed bij heeft kunnen helpen. In 2015 ben ik wel bij een podoposturaal therapeut terecht gekomen en sinds ik speciale therapeutische zolen ben gaan dragen, leek het op den duur wel wat beter te gaan. Tussendoor ben ik ook nog door verwezen naar een deskundige op het gebied van de Manuele Methode Meyer en zijn mijn bovenste nekwervels gekraakt. Echter, het was nog steeds niet optimaal. Begin 2017 was ik het zo zat dat ‘ik steeds wel iets had’. Sporten is helemaal mijn ding en geregeld werd ik daar weer in belemmerd door een raar pijntje of blessure. Zodoende ben ik gaan googlen en kwam uit bij Fosteo. Na contact met Marlon leek het mij de moeite waard om KPR toch eens te proberen. Mijn bekken bleek geroteerd en verwrongen te zijn. Na de behandeling voelde ik niet direct iets. Na de meting bleek wel dat mijn bekken veel rechter was gaan staan. Ik heb 3 behandelingen ondergaan, in combinatie met osteopathie. De speciale KPR zolen bleken voor mijn voeten echter niet ideaal, dus draag ik wel nog steeds de speciaal op mijn voeten aangepaste zolen van de podoposturaal therapeut. Opvallend na de KPR was dat mijn sportprestaties in korte tijd toch wel duidelijk omhoog gingen, zonder rare pijntjes of vermoeide benen. Onvoorstelbaar! Ik werd niet meer belemmerd door pijntjes/blessures. Ook ben ik er krachttraining bij gaan doen en dat ging ook gewoon goed. Normaliter was het al gauw te veel voor mijn lichaam. Het lijkt er dus op dat ik door de KPR en osteopathie gewoon lekker dóór kan trainen, mét resultaat. Het wielrennen/spinning heb ik ook nog wel eens geprobeerd. Dit leek wel veel beter te gaan en ook zat ik ‘rechter’ op mijn zadel dan ooit. Maar toch is mijn bekken tijdens wielrennen snel geneigd weer in de oude positie te schieten. Hier ben ik dan ook wat voorzichtiger mee. Nu kom ik nog geregeld wel eens op de plaat of bij Hélène voor een consult osteopathie. Als ik bij Hélène ben geweest en ik had op dat moment een pijntje, dan weet zij dat altijd wel weer te verhelpen. Zo kan ik dan weer lekker door trainen. Hopelijk zullen er in 2018 vele PR’s volgen….. Vrouw, 38 jaar, Zuid-Holland
Vrouw, Zuid-Holland
[21-1-2018] (38 jaar)
Beste Hélène , Even een mailtje om te laten weten dat het eigenlijk zo goed gaat met mijn schouder dat ik de komende periode geen extra zorg hiervoor nodig heb. Ik wil je nogmaals bedanken dat je dit schouder probleem zo goed hebt opgelost voor mij. Misschien dat ik in de toekomst nog eens bij je langs zal komen als ik het nodig heb. Ik wens je nog een fijne zomer toe. Groetjes, H. Verkleij ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hoi H , Wat een goed nieuws, heerlijk dat je schouder zo goed gaat!! En ik vind het ook erg leuk dat je het even laat weten. Zou je het goed vinden als we je mailtje als testimonial op de site zetten? Jij ook nog een hele fijne zomer toegewenst, Groet, Hélène ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Beste Hélène , Dat is fijn, zo snel een mailtje terug! Het is prima om dit mailtje op de site te plaatsen hoor. Ik heb je ook al aanbevolen bij een vriendin van mij. Groetjes, H ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bedankt H 🙂 !!
H. Verkleij (Rotterdam)
[10-8-2018] (42 jaar)
In het jaar 1993 een rare val gemaakt, namelijk over een gasputje in de stoep in de Karel Doormanstraat. Alleen aandacht besteed aan de schaafwonden van handen en knieën. Hele tijd daarna kreeg ik klachten in mijn onderrug (bleek S.I. gewricht en bekkeninstabiliteit). Via de huisarts naar neuroloog en verder naar een revalidatiearts die mij een injectie heeft gegeven (Bleek achteraf niet goed te zijn geweest, want het heeft niet geholpen). Terecht gekomen bij een centrum gespecialiseerd in bekken en lage rugklachten. Daar heb ik een aantal jaren therapie gehad om met mijn klachten om te leren gaan. Maar de pijn die ik heb moeten lijden was niet ideaal, ik had pijn in het S.I.gewricht en had last van een dood rechterbeen, ik slikte op voorschrift paracetamol 6-8 stuks per dag. Ik kon niet lang staan, zitten of liggen. Een aantal weken geleden zat mijn man naar de tv te kijken (RTL7) en zag daar enkele personen praten over de KPR. Er ging een lampje bij hem branden en ging Googlen over Krullaards Perfect Reset. Hij zei tegen mij, jo jij moet die artikelen eens lezen. Dat heb ik gedaan en heb direct een afspraak gemaakt. Na 1e behandeling en de metingen stond mijn bekken recht, en met het gebruik van de aangeschafte zooltjes was de pijn ca met 80% minder en heb overdag ook geen last meer van het dode gevoel in mijn rechterbeen. Ik heb, nu ik dit schrijf mijn 3e behandeling achter de rug, en ik kan het iedereen aanraden om eens contact met het centrum op te nemen. Ook een van mijn zonen is inmiddels met de KPR bekend, met als gevolg dat hij ook minder klachten heeft.
Mw, T. van Aalst-Schepen, Vlaardingen
[11-4-2015] (67 jaar)

Adres

Burgemeester Hoffmanplein 30A
3071 XL Rotterdam (Noordereiland)

Bereikbaar met bus 32 en 47
Gratis parkeren voor de deur

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00
Dinsdag08:30 - 17.00
Woensdag09.00 - 21:00
Donderdag09:00 - 14:30
Vrijdag14.00 - 17:00

Contact

Als u vragen heeft kunt u ons altijd bellen of mailen.

06 - 15 901 333

OnlineEen afspraak maakt u het snelst online!