Online afspraak maken

Microneedling + RF, de meest populaire manier om de huid jong en fris te maken.

Op zondag 9 juni hebben we de volgende sessie. Met Microneedling maak je microscopisch kleine gaatjes in je huid en met de radiofrequentie wordt extra energie in de diepere huidlagen gebracht. Resultaat een jongere en frissere huid.

Wat is Microneedling?

Microneedling is een cosmetische behandeling waarbij kleine naalden in de huid worden gebracht. Dit veroorzaakt kleine verwondingen die het genezingsproces van de huid stimuleren. Door dit genezingsproces maakt de huid meer collageen en elastine aan. Het resultaat is dat de huid er jonger en frisser uit gaat zien en in zijn algeheel verbeterd.

Hélène Fokker onder behandeling

Microneedling wordt toegepast om o.a. de onderstaande dingen te bereiken:

  • Jongere en frissere huid;
  • Vermindering van fijne lijntjes;
  • Rimpels minder diep maken, of zelfs verwijderen:
  • Littekens verwijderen, bijvoorbeeld door acne;
  • Verminderen van striae;
  • Algemene huidverbetering, en het verbeteren van de algehele textuur en stevigheid van de huid.

Before and After

Microneedling kan worden gedaan met een handmatige roller. Echter heeft deze het nadeel dat de aangebrachte gaatjes trechtervormig zijn doordat de roller inkomend en uitgaand een trechtertje maakt. De betere methode is om door een elektrisch aangedreven apparaat naalden loodrecht in de huid te laten komen gedurende een vooraf in te stellen tijd en diepte.

Zoals u zich vast kunt voorstellen kan deze behandeling als intensief worden ervaren. Wij adviseren altijd om voor de behandeling gebruik te maken van een Emla crème. Deze crème verdooft de huid waardoor de behandeling beter wordt verdragen. De huid kan met name op het voorhoofd en rond de ogen gevoelig zijn.

Met het instellen van een grotere naalddiepte kan je littekens en diepere rimpels aanpakken. Als het alleen gaat om een frissere look en algemene huidverbetering kan de naalddiepte beperkt blijven.
De ingestelde diepte is afhankelijk van de behandelen huid. Op het voorhoofd kan de naald vanwege het onderliggen bot niet zo diep komen als bijvoorbeeld op de wangen. Wij maken gebruik van geïsoleerde naalden.

Wat is Radiofrequentie (RF)?

Met Radiofrequentie wordt er warmte gegenereerd in de diepere huidlagen. Dit wordt vaak toegepast in de cosmetische industrie om de huid strakker te maken. Wij gebruiken het bijvoorbeeld ook bij de MagShape. Net zoals bij het inbrengen van de naaldjes wordt de collageen en elastine productie gestimuleerd.

De nadruk ligt bij het gebruik van RF op het strakker maken van de huid. Maar de radiofrequentie heeft ook de voordelen van de naaldjes, het wegwerken van rimpels en verbetering van de huidtextuur. Beide methodieken gecombineerd versterken elkaar en is het winnende duo om de huid te verbeteren.

RF-behandelingen zijn niet intensief zoals microneedling. Bij een hoge instelling kan de huid licht rood worden maar dat gebeurt niet vaak. Wij maken gebruik van een speciale kop die de naaldjes in de huid brengt en ook de RF op het moment dat de naaldjes in de huid zitten. Hierdoor is de behandeling nog effectiever.

De Microneedling + RF behandeling zelf

Als je de voorbereidingen en dergelijke niet meerekent duurt een behandeling circa 20 tot 25 minuten. Dit hangt af van hoe goed de behandeling wordt verdragen. Als het als intensief wordt ervaren kan dat de snelheid waarmee de therapeut kan werken beïnvloeden.

Als 2e is van belang hoe vaak hetzelfde stukje huid wordt behandeld. Voor een beter resultaat wordt elk stukje huid meer dan 1 keer behandeld. Vooral als het gaat om de behandeling van littekens of een probleemhuid. Deze moet je voor een goed resultaat intensiever behandelen. Dat betekend, dieper met de naald, langere tijdsduur van het RF signaal en meerdere herhalingen op hetzelfde stukje huid.

Tijdens de behandeling wordt de blanke huid rood. Op sommige plekken kan je zelfs wat bloed zien als er bloedvaatjes worden geraakt. De een wordt vuurrood en de ander krijgt ineens meer kleur op de huid. De donkere huid verkleurt niet noemenswaardig. Door het perforeren en de RF kan de huid warm tot gloeiend aanvoelen.

Na ongeveer 4 uur is bij de meesten het overgrote deel van de rode huid weer redelijk normaal. De huid kan nog wel wat gevoelig zijn en de warmte is weggetrokken. Het kan zijn dat probleemgebieden gevoeliger zijn of er anders uitzien. Wees niet ongerust, ook dat trekt weg.

Voor het gezicht maken we gebruik van een kop met 49 geïsoleerde gouden naalden. Voor de gebieden rond de ogen of gevoeligere gebieden gebruiken we een kop met 25 naalden. de koppen zijn steriel verpakt en elke klant krijgt natuurlijk een nieuwe kop met naalden.
Voor striae op de huid gebruiken we een kop met 81 naalden. Vooral bij grotere oppervlakten scheelt dit aanzienlijk veel tijd.

Hoe veel behandelingen zijn nodig?

De meesten zien na 1 behandeling al resultaat. De huid is dan meestal al wat frisser en soepeler. Voor een meer structurele verbetering adviseren we 5 tot 6 behandelingen. Een goede vuistregel is om 1 keer per maand een behandeling te doen. De huid moet voldoende tijd hebben om te herstellen. En echt, er komt een verbetering van de huid.

Voor een probleemhuid met bijvoorbeeld acne littekens is dit echt afhankelijk van hoe de huid reageert op de behandelingen en hoe diep de littekens zijn. De instellingen moeten ook worden aangepast op de huid, kortom een intensievere behandeling.

Agenda

In tegenstelling tot de medische behandelingen die wij doen is de microneedling nog niet via de website te boeken. Voorlopig doen we maandelijks een Microneedling sessie op de zaterdag. De eerstvolgende sessie is bij uitzondering op zondag 9 juni.

Geef je op voor de microneedling sessie op zondag 9 juni. Stuur een mail naar afspraak@fosteo.nl en we nemen contact met je op. Wacht er niet te lang mee, er zijn maar 8 plekken beschikbaar.