Online afspraak maken

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Als u een vraag heeft over de Krullaards Perfect Reset therapie kunt u in deze FAQ (veel gestelde vragen) wellicht het antwoord vinden.

Ondanks de zorgvuldige samenstelling kan het zijn dat uw vraag er niet bij zit. Als uw vraag er niet bij staat stuur ons dan het een mail met uw vraag.

Boek nu gelijk uw afspraak met een van onze therapeuten

  • Snel online geregeld
  • Ervaren therapeuten
  • Veel goede reviews
Veilig online boeken

Waar helpt het tegen?

De behandeling is gericht op het rechtzetten van het bekken. Beknelde autonome zenuwen kunnen weer vrijkomen. Een ongestoorde werking van het zenuwstelsel heeft ook positieve effecten op andere klachten, waaronder hoofdpijnklachten.

Spit zien we vaak i.c.m. met een wervelkolom die geen neutrale bekkenstand heeft. Dan kan de methode dus een positieve effect hebben op spit.

Als mensen gewrichtspijn hebben als gevolg van ischias dan kan de behandeling de zenuw die de ischias veroorzaakt bevrijden, waardoor de gewrichtspijn kan afnemen.

De KPR therapie zorgt voor een onbewuste ontspanning. Dit kan helpen de nekpijn of hoofdpijn door stress te verminderen, ook wanneer het bekken niet scheef staat. We adviseren daarbij wel de oorzaak van de stress ook aan te pakken, zodat er een duurzame oplossing komt voor uw klachten.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken. Wanneer er sprake is van een scheefstand en deze wordt verholpen, kan dit  ook een gunstig effect hebben op de rusteloze benen.

Bij meer dan negen van de tien mensen die we behandelen wordt het bekken rechtgezet en kunnen  ze worden verlost van hun pijnklachten. Meer dan 6.000 behandelde cliënten hebben een duidelijke verbetering ervaren met de KPR methode. We registreren de resultaten van de behandelingen en cliënten hebben hun ervaringen met de therapie gedeeld en ons toestemming gegeven om dit te publiceren.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken. In eerste instantie om rug- en nekklachten te verhelpen. Naast het afnemen/verdwijnen van rugpijn of nekpijn komt het regelmatig voor dat cliënten aangeven dat ook andere klachten verdwijnen, zoals hoofdpijn, zenuwpijn, restless legs, een normalisering van de bloeddruk, verminderd nachtelijk toiletbezoek en verbeterde reflexen in armen en benen.

Reumatoïde artritis kan niet verdwijnen, maar mensen met reumatoïde artritis kunnen ook een minder uitgebalanceerd bekken hebben. Als door spierontspanning de houding en orgaansystemen worden genormaliseerd, kan dit positieve effecten hebben op het algehele welbevinden.

De behandeling

Bij KPR-Rotterdam kunt u op korte termijn een afspraak maken voor een behandeling. Ook is het mogelijk om buiten de standaard openingstijden te worden behandeld.

De behandeling is niet opgenomen in de basisverzekering. Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie dan kunt u de kosten voor het basisconsult mogelijk declareren bij de zorgverzekering. Als u aanvullend bent verzekerd voor steunzolen of hulpmiddelen dan kunt u de kosten voor de insole trainers mogelijk  declareren bij uw zorgverzekeraar.

U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt uiteraard wel met uw huisarts overleggen over de keuze voor de therapie.

Naast het aangename gevoel zorgt een warmte-prikkel voor ontspanning in rug of nek na de behandeling. Dit om spier- of gewrichtsreacties te verzachten in verband met veranderde beweeglijkheid.

Door een verbeterde werking van het zenuwstelsel kunnen mensen ervaren dat ze meer kracht krijgen. Cliënten noemen positieve verandering in hun energieniveau en verbetering van sportprestaties.

Voorafgaand aan de behandeling onderzoekt de therapeut of er sprake is van scheefstand van het bekken. Voor de behandeling worden metingen verricht om de nekbewegelijkheid, de spierzenuwfunctie en de belastbaarheid van de benen of armen vast te stellen. Deze waarden vormen de basis voor het vaststellen van de gesteldheid van het lichaam. Na de behandeling worden metingen herhaald. Zo kan de fysiotherapeut het effect van de behandeling vaststellen en dit vastleggen in uw dossier.

Bij de KPR therapie gaat het om het rechtzetten van het bekken ten opzichte van de wervelkolom. Hoewel een gezond gewicht beter is  in verband met lagere drukbelasting voor de wervelkolom en voor de algehele gezondheid, is het bij de KPR behandeling niet aan de orde.

De KPR behandeling wordt soms aangevuld met fysiotherapie. Ook kan de therapeut aanwijzingen geven om de lichaamshouding te verbeteren en/of pijnklachten te doen afnemen, maar meestal zijn de KPR-behandelingen voldoende.

Het bekken

Bekkenscheefstand komt veel voor bij mensen waarbij de oorzaak van de rug- of nekklachten niet direct duidelijk is. Een arts of fysiotherapeut kan vaststellen of het bekken scheef staat. De KPR fysiotherapeuten maken hierbij gebruik van speciale meetapparatuur om scheefstand vast te stellen.

Bekkenscheefstand kan ontstaan door neurologische uitval, spierzwakte, een trauma of een val, wervelblokkades, instabiliteit en zwakke enkels.

Het scheef staan van het bekken recidiveert bij:

  • Niet consequent dragen van zooltjes
  • Op een zachte ondergrond lopen zonder zooltjes
  • Op sokken of blote voeten lopen i.c.m. instabiliteit
  • Vaak gebeurt het ook bij acties op één been zonder juiste stabiliteit in het schoeisel (zooltjes)

Hoe werkt het?

Door ontspanning normaliseren van houding en orgaansystemen. Iedereen kan zijn unieke moment op de plaat vinden. Dit moment is een combinatie van druk, positie, gevoel en diverse andere prikkels in enkel, knie, heup, bekken en lage rug o.a. gecombineerd met beweging. Hierna ontstaat eerste lokale ontspanning in de onderrug wat onmiddellijk gevolgd zal worden door een totale ontspanning.

Vaak geeft de eerste behandeling al bevrijding of een sterke vermindering van de pijnklachten. Een tweede en derde behandeling zorgen ervoor dat het behaalde resultaat wordt vastgehouden of verder wordt verbeterd. Ook de insole trainers zijn daarbij belangrijk. Het gaat uiteindelijk om een duurzaam resultaat.

De KPR plaat maakt gebruik van allerlei prikkels. Er wordt geen gebruik gemaakt van straling.

Insole Trainers

De zooltjes (KPR insole trainers) zorgen ervoor dat het resultaat van de behandeling, het rechtzetten van het bekken en het  normaliseren van de stand van de  wervelkolom, wordt vastgehouden.

De insole trainers draagt u zoveel mogelijk. Ze passen in allerlei verschillende schoenen. Doordat ze comfortabel zijn en ervoor zorgen dat het resultaat van de behandeling wordt vastgehouden, dragen de meeste cliënten ze elke dag. Ze dragen ze ook tijdens het sporten.

Additionele KPR trainers kosten €70,-.

De insole trainers passen in alle schoenen, doordat ze op maat worden geleverd. Ze zijn laag en comfortabel. Ze zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen in allerlei lengte- en breedtematen. Hierdoor passen de insole trainers in allerlei verschillende schoenen, van sportschoenen tot sjieke laarsjes.

Er worden geen losse zolen verkocht indien u nog geen KPR behandeling heeft gehad. De KPR trainers worden alleen verkocht in combinatie met de behandeling en zijn dan ook bedoeld om het effect van de behandeling vast te houden (een recht bekken).

Voor wie is het geschikt?

Het meetinstrument waarmee de nekbeweeglijkheid  wordt gemeten (de CROM-meter), maakt gebruik van een magnetisch systeem. Derhalve kan ALLEEN DEZE METING NIET worden uitgevoerd bij cliënten met een pacemaker.  Alle andere metingen vormen geen enkel bezwaar. Diverse mensen met een pacemaker hebben reeds op de plaat gestaan en de meesten hebben daar positieve effecten van ondervonden. De plaat maakt namelijk zoals ook hierboven aangegeven geen gebruik van enige vorm van straling. De therapie is (met uitzondering van de CROM-meting)  ook veilig voor u.

Bij meer dan negen van de tien mensen die we behandelen wordt het bekken rechtgezet en kunnen  ze worden verlost van hun pijnklachten. Meer dan 6.000 behandelde cliënten hebben een duidelijke verbetering ervaren met de KPR methode. We registreren de resultaten van de behandelingen en cliënten hebben hun ervaringen met de therapie gedeeld en ons toestemming gegeven om dit te publiceren.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken. In eerste instantie om rug- en nekklachten te verhelpen. Naast het afnemen/verdwijnen van rugpijn of nekpijn komt het regelmatig voor dat cliënten aangeven dat ook andere klachten verdwijnen, zoals hoofpijn, zenuwpijn, restless legs, een normalisering van de bloeddruk, verminderd nachtelijk toiletbezoek en verbeterde reflexen in armen en benen.

We kunnen kinderen met rug- en nekklachten behandelen. Er is niet direct een leeftijd gebonden aan de behandeling van kinderen. Het is echter wel belangrijk dat een kind zelfstandig kan staan en mee kan werken bij de bewegingen die er op de KPR plaat moeten worden gedaan.

Na de eerste drie maanden van een zwangerschap, zal de lichaamshouding zich instellen op de zes maanden die daarop volgen. In de laatste periode kunnen rugklachten zich ontwikkelen en kan er via ontspanning een klachtenafname gerealiseerd worden via deze methode.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken en het wegnemen of verminderen van pijnklachten die hieruit voortkomen, vooral aan nek en rug. Een KPR therapeut bekijkt en bespreekt altijd of de therapie zinvol of wenselijk is in uw situatie. Doordat u zorgvuldig wordt onderzocht kan de therapeut gericht advies geven over het al dan niet kiezen voor KPR. Wanneer het voor u niet verstandig is om op de behandeling te ondergaan, zal de therapeut hier duidelijk over zijn.

Bij de KPR therapie gaat het om het rechtzetten van het bekken ten opzichte van de wervelkolom. Hoewel een gezond gewicht beter is  in verband met lagere drukbelasting voor de wervelkolom en voor de algehele gezondheid, is het bij de KPR behandeling niet aan de orde.

Aanhalingstekens
Goedemiddag Helene, Ik wil je graag enorm bedanken voor het oplossen van de problemen in mijn rug. Door drukte zou ik de afspraak die ik nog heb staan op 9 februari graag annuleren. Mocht ik weer klachten krijgen dan meldt ik mij 😉
P. van Dommelen (Rotterdam)
[03-02-2022] (38 jaar)
Aanhalingstekens
Beste Hélène, Ik zou nog even laten weten hoe het nu met S gaat. Ik kan zeggen stukken beter, de behandeling heeft heel erg goed geholpen. Sinds afgelopen vrijdag heeft ze behalve zondag, iedere dag 1 of meerdere poep luiers gehad wat haar zichtbaar oplucht. Ook heeft ze geen heftige kramp meer gehad. Wel nog een paar keer een paar minuten 'normale' kramp waar ze even van moest huilen maar ze was zo getroost. De oefeningen gaan erg goed en voeren we bij iedere verschoning uit. Haar voorkeurshouding is ook stukken minder. Ze draait haar hoofd veel makkelijker naar de rechterkant en gaat vanuit zichzelf ook vaak op die kant van haar hoofd liggen. Heel erg bedankt dat we tussendoor mochten komen. Ik ben blij dat S zich zoveel beter voelt en weer zo vrolijk is. Tot maandag.  
M. Hofs, Rotterdam
[7-4-2017] (12 weken)
Aanhalingstekens
Midden 2012 kreeg ik zodanig last van mijn onderrug dat ik met dansen, mijn grootste passie en hobby, noodgedwongen moest stoppen. Een bezoek aan de arts leerde mij dat mijn onderrug licht was versleten. De lezing was dat deze slijtage voornamelijk was toe te schrijven aan de aangeboren hypermobiliteit door heel mijn lichaam. Hier houdt het op voor mij dacht ik. Ik stopte met alle vormen van beweging. Dit gewoonweg omdat iedere beweging, iedere stap me pijn deed in mijn onderrug en de pijn zeer snel door heel mijn lichaam schoot. Het gebeurde zelfs dat ik, gewoon door een verkeerde stap, een zodanige pijnscheut kreeg waardoor ik languit op straat viel als tijdelijk verlamd. Begin 2013 nam ik me voor hier bovenop te komen. Ik wilde weer kunnen bewegen. Niets blijven doen was geen optie meer voor mij. Hiervoor heb ik menige fysiotherapie sessie genoten waarbij ik onder begeleiding rugversterkende oefeningen deed, enige malen een chiropractor bezocht, allerlei steun hulpmiddelen gebruikt voor mijn rug, alsook hierbij mezelf volstouwde met pijnstillende tabletten om o.a. de oefeningen maar te kunnen uitvoeren. Op het punt gekomen dat ik mijn lichaam weer een beetje begon te vertrouwen, ben ik lid geworden van een sportschool waar ik onder begeleiding oefeningen deed om mijn rug nog verder te versterken. Het kweken van een buikcorset was hier het doel. Na dat doel bereikt te hebben, kon ik zolang ik gecontroleerd bleef bewegen de pijn te verminderen maar helemaal weg ging de pijn niet. Nu, dacht ik, is het weer tijd om te gaan dansen. Maar dan wel een dans waar ik zowel in de dans een uitdaging als voor mijn lichaam een lichaamsversterkende workout zou vinden. Zodoende ben ik september 2014 bij Marsies mambo lessen gaan volgen. Dat ging voor de eerste maanden precies zoals verwacht. Bewegen lukte, maar het werd geen dansen omdat ik continue mijn lichaam moest blijven controleren. De docent van Marsies (Marlon), viel het op dat ik een remming in al mijn bewegingen had. Hij liet me een folder lezen van Krullaards Perfect Reset (KPR). Na het lezen van deze folder dacht ik: “Nee, dit geloof ik niet.  Dit klinkt als een wonder. Dit is niet mogelijk.”  De folder legde ik weg en dacht er niet meer aan. Maar toen kreeg ik weer last van mijn rug. Het werd van kwaad tot erger. Zo erg zelfs dat ik lessen niet volledig kon volgen. Marlon viel het op en vroeg mij of ik nagedacht had over een KPR behandeling. Hij zei dat er echt kans was op goed resultaat. Na een nachtje er over slapen dacht ik dacht ik: “Wat heb ik te verliezen. Ik ga dit proberen.” Een lang verhaal kort. Na de behandeling ben ik zo goed als pijn vrij en wanneer ik een blessure heb, herstelt mijn lichaam weer. Nog steeds, ongeveer 3 maanden na mijn laatste behandeling voel ik mijn rug sterker worden. Geloven kan ik het nog steeds niet, maar ik kan bijna alles weer. Wonderen bestaan dus wel en één wonder gaat dus onder de naam KPR!
R. v/d Horst, A a/d Rijn
[3-1-2015] (43 jaar)