Online afspraak maken

MagShape, spieren verstevigen en vet verbranden?

Er is een nieuwe niet-invasieve methode om spieren sterker te maken. Het mooie ervan is dat je ook nog is lokaal vet kwijtraakt.

Intake MagShape boekenLosse behandeling MagShape boeken

HIEMT, HIFEM en RF

MagShapeDe apparatuur die we gebruiken combineert 2 technieken, HIEMT en RF. HIEMT staat voor High Intensity Electro Magnetic Technology en RF staat voor Radio Frequency. Maar wat doen deze technieken?

Overigens wordt HIEMT ook wel HIFEM genoemd: High Intensity Focused Electro Magnetic. Beide afkortingen worden vaak door elkaar gebruikt. Kortgezegd worden deze technieken gebruikt om contracties in de spieren op te wekken. Hierdoor kan je spieren trainen en tegelijkertijd vet verbranden. Een behandeling van een half uur op de buik staat gelijk aan 20.000 crunches.

HIEMT

De HIEMT-technologie creëert een sterk gericht elektromagnetisch veld. Dit stimuleert de spieren om krachtig samen te trekken. In een spiercel zitten myofibrillen die zorgen dat een spier kan samentrekken. Door die krachtige samentrekkingen ontstaan er microscopische scheurtjes in de spiervezels. De spiervezels worden na de behandeling weer gerepareerd waarbij ze worden versterkt.
Ook het spiervolume neemt gemiddeld met 16% toe. Omdat de spiercontracties veel energie kosten, wordt er lokaal tot 19% aan vet verbrandt. Bij gelijktijdig gebruik van de RF functie zijn deze getallen nog hoger.

RF

De warmte veroorzaakt door de radiofrequentie warmt de spieren op zoals bij een warming-up bij een work-out. Het maakt de spieren klaar voor de stress die wordt veroorzaakt door de spiercontracties en stimuleert de bloedtoevoer naar de spieren. Wanneer de vetcellen een temperatuur bereiken van 42-44°C verbranden deze of worden permanent beschadigd. Het lichaam ruimt deze kapotte vetcellen langzaam op via de lymfeklieren. De radiofrequentie zal ook de huid helpen om strak te blijven tijdens dit proces waarbij de vetcellen worden verwijderd.
Bij het gebruik van de RF handles neemt de spiermassa met gemiddeld 25% toe en een vetreductie van 30%.

De Intake

Wij willen iedereen die deze behandeling wil eerst zien. In de intake kunnen we de verwachtingen toetsen en een duidelijk advies geven. Met de HIEMT- behandeling kan je vet kwijtraken, maar het is niet bedoeld om af te vallen. Bij een te hoog BMI is het verstandig om met een voedingsspecialist je eetpatroon onder de loep te nemen. Met HIEMT kan je de puntjes op de i zetten.

Na 28 behandelingen bij een 31 jarige vrouw

Na 18 behandelingen bij een 31 jarige vrouw

Ook zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De spiergroei gaat vrij snel en de meesten merken na 1 behandeling al een verschil in kracht en lichaamshouding. Het kwijtraken van vet is een langduriger proces, daar zijn meer behandelingen voor nodig. Natuurlijk is het ook erg subjectief wat iemand genoeg vindt.

De behandelingTreatment Principle

Afhankelijk van de te behandelen gebieden lig je op de behandelbank of zit je op de handle voor je bekken. We starten altijd met een lage intensiteit zodat je kan wennen aan de spiercontracties. Iedereen neemt deze contracties op zijn eigen manier waar.

Als we de stand hebben gevonden die goed verdraagbaar is dan loopt de behandeling op die stand door. Na circa 10 minuten ben je gewend aan de contracties en kan de intensiteit worden verhoogd. Hoe hoger de intensiteit hoe dieper de contracties plaatsvinden.

Theoretisch komt de gebruikte HIEMT-technologie tot 8 cm diep in het lichaam. Dit hangt af van de hoeveelheid vetweefsel en de ingestelde intensiteit. Bij iemand met een hoog BMI zien we dat de ingestelde intensiteit een stuk hoger ligt dan bij een laag BMI. Bij een grote spiermassa is de ingestelde intensiteit relatief weer lager omdat de contracties dan heftiger zijn.

De behandeling mag intensief aanvoelen maar mag geen pijn doen!!

Hoe veel MagShape behandelingen heb ik nodig?

In de regel worden 4 tot 6 behandelingen geadviseerd om de spieren te versterken. Wij zijn van mening dat 4 onvoldoende is en hebben daarom ook het tarief voor 6 behandelingen aantrekkelijker gemaakt.

Het hangt ook sterk af van het doel waar iemand voor komt. Voor bekkengerelateerde problemen kan het aantal behandelingen snel oplopen tot 10. En bij de een zie je sneller resultaten dan bij de ander.

Dijen na 18 behandelingen bij een 38 jarige vrouw

Dijen na 14 behandelingen bij een 38 jarige vrouw

Factoren die van invloed zijn:

 • Hoog hoog is je vetpercentage
  Hoe dikker de vetlaag waar de MagShape behandeling doorheen moet, hoe lager de effectiviteit. Iemand uit de categorie obesitas zal minder baat hebben bij de behandeling.
 • Doe je veel aan sport
  Een (fanatieke) sporter zal al meer spiermassa hebben en daardoor intensievere contracties ondervinden. Ook door het sporten wordt de nieuwe spiermassa makkelijker worden vastgehouden.
 • Hoe gemakkelijk kan je de spiercontracties verdragen
  Iedereen heeft zijn eigen beleving van de spiercontracties. Waar de een het interne massage noemt, spreekt een ander van stroomschokjes. Hoe hoger de ingestelde intensiteit hoe dieper de werking en daarmee een hogere efficiëntie.

Om het resultaat te behouden adviseren we om 2 maal per jaar te komen voor 2 sessies, dus 4 in totaal. Als men niet sport kunnen er meer behandelingen nodig zijn.

Vlakke handle

De vlakke handle wordt gebruikt voor de buik, billen en benen. De handle wordt op zijn plaats gehouden door gebruik te maken van een elastieken band om de handle onder te klemmen. Dit is de handle die de RF functie ondersteundt.Vlakke handle

Handle met een curve

Door de vorm is deze handle perfect voor de kuiten, hamstrings en armen. Wij gebruiken hem echter ook om de love handles te behandelen.

Handle met een curve

Handle voor het bekken

Dit is de grootste handle en je moet er op zitten. Het behandelt je bekkenbodemspieren. Een groep spieren die meer aandacht verdient. Als deze slap worden, kan je last krijgen van incontinentie of andere bekkenproblemen.Handle voor het bekken

Boek nu gelijk uw MagShape intake met een van onze therapeuten

 • Spieren verstevigen
 • Lokaal vet kwijtraken
 • Bekkenklachten oplossen
Veilig online boeken

Na de behandeling

Na de behandeling kan je verder met wat je die dag had gepland. Het kan zijn dat je spieren moe aanvoelen en misschien zelfs een beetje stijf. We raden je af om direct na de behandeling heftig te gaan sporten, je hebt dat namelijk al gedaan.

Om de spiergroei mogelijk te maken is het verstandig om gedurende het behandeltraject extra eiwitten te nemen. Je kan hiervoor een voedingsspecialist raadplegen.

Inzet bij esthetische klachten

 • Lokale vetverbranding
 • Verstevigen en upliften van je billen
 • Zichtbaar maken van je sixpack
 • Spiertoning en figuurverbetering
 • Je figuur terug na zwangerschap
 • Vetophopingen bij de probleemgebieden zoals dijen en billen
 • Vet bij de bovenarmen

Inzet bij medische klachten

 • Bekkenklachten (o.a. na zwangerschap)
 • Trainen en versterken van de bekkenbodem
 • Rugklachten
 • Klachten vanwege slijtage
 • Blessures
 • Rectus diastase
 • Incontinentie bij vrouwen
 • Urineverlies bij hoesten, niezen en sporten
 • Nadruppelen bij mannen
 • Prestaties tussen de lakens
Vanwege bekkenklachten heb ik 2 jaar gelopen bij de fysio zonder enige resultaat. 😑 Door het universum ben ik in contact gekomen met Helène. Van haar heb ik vernomen dat de Magshape kan helpen bij bekkenklachten. Toen ben ik mij een beetje erin gaan verdiepen door op verschillende sites info’s te verzamelen en op Youtube filmpjes te kijken. Allereerst was ik sceptisch vanwege de dingen die je op tellsell ziet maar uiteindelijk toch maar de moed verzameld om een intake in te plannen. Tijdens het proeftesten merkte ik gelijk al dat het wat deed. Heb gelijk een pakket genomen en de rest is history. Na de eerste sessie was ik al zo goed als klachtenvrij!! Ik wil er verder niet veel over kwijt, anders moet ik een boek schrijven. 😅 Wat ik wel wil meegeven is;; je hebt eigenlijk niet door hoeveel lichamelijke klachten je hebt tot je er vanaf bent! Ik ben super gelukkig dat ik weer pijnloos en vrij kan bewegen. Dankjewel team Fosteo! 🩷
PB Ganados (Rotterdam)
[13-12-2023](32 jaar)
Zeer positief over de behandeling met Magshape bij Fosteo. Vanwege langdurige bekkenklachten nu een aantal behandelingen gehad en mijn lage buikspieren en bekkenbodem worden duidelijk sterker. Met sporten heb ik nu minder klachten, ben benieuwd naar de effecten op de lange termijn. reactie van de eigenaar3 maanden geleden Echt tof om te zien dat je veel minder last hebt van je bekken. Nu inderdaad afwachten wat het op de langere termijn doet.
Yvonne van Duin (Obdam)
[10-1-2023](49 jaar)
De moed om weer in vorm te komen was mij een beetje in de schoenen gezakt. Toen ik twee jaar geleden vervroegd in de overgang kwam en daarbij een trage schildklier kreeg. Zijn de kilo's eraan gevlogen en de lichamelijke ongemakken van rugpijn, stijfheid en moeilijker bewegen en opstaan erbij. Bij Helene, de osteopate kreeg ik een fijne behandeling voor mijn rugklachten, en kwamen we in gesprek, op de magshape om uit te proberen om mijn rugklachten te verbeteren en ook een stukje mobiliteit te verbeteren. Redelijk sceptisch begon ik aan de eerste behandeling, die ik overigens helemaal niet als vervelend ervaarde, maar zelfs als een beetje ontspannend mee kreeg. Gedurende de behandeling is het heel bijzonder om je lichaam aan het werk te voelen, maar zelf lig je te ontspannen. Toen begreep ik al dat dit wat positiefs met mijn lichaam zou doen, en gedurende de reeks merkte ik het niet alleen op lichamelijk vlak dat het beter ging. Maar ook de endorfine ging weer stromen. Waardoor ik het sporten wat ik zolang uitgesteld had weer ben gaan oppakken op een rustige manier. De resultaten die ik van de magshape heb zijn boven verwachting. Mijn buikspieren zijn veel sterker, ik sta makkelijker op, ik beweeg makkelijker. Mijn rugklachten zijn minder geworden en het mooiste is dat mijn omvang in de buik zone duidelijk verminderd is. Al met al heb ik mooie resultaten behaald en zou ik het iedereen aanbevelen om eens uit te proberen.
Natalina (Rotterdam)
[12-12-2023](45 jaar)

Voor wie is de behandeling geschikt

We hanteren voor de behandeling een minimum leeftijd van 18 jaar. Tijdens de intake gaan we dieper op details in om ook de verwachtingen af te stemmen. De behandeling is niet bedoeld om echt af te vallen. In de praktijk verlies je wel vet maar krijgt er ook spiermassa bij. Het soortelijk gewicht van spieren is hoger dan dat van vet.

Sporters

Sporters hebben al een stevige spiermassa en kunnen met de behandeling deze sterker maken. Bij sporters met een laag vetpercentage is het mogelijk om de dieper gelegen spieren te bereiken. Ook zullen we dan gebruik maken van een hogere intensiteit om zo effectief mogelijk te zijn.

Geen sporters

Als je niet sport is dit een manier om toch de spieren te trainen. Zeker bij een zittend beroep is dit een goed alternatief. We zijn wel van mening dat het fysiek sporten waarbij de hartslag verantwoord omhoog gaat nog altijd de voorkeur geniet.

Ouderen

Voor de ouderen onder ons die niet de puf hebben om naar de sportschool te gaan is dit ideaal. Ook bij bepaalde lichamelijk klachten waarbij sporten niet meer goed mogelijk biedt de MagShape een goed alternatief.

Wie en wat kan niet worden behandeld

Gedurende de intake voor de behandeling bespreken we de mogelijkheden en stemmen we de verwachtingen af. Hou rekening met de onderstaande opmerkingen:

 • Als je zwanger bent behandelen we niet;
 • Hartpatiënten worden niet behandeld;
 • Dichtbij iemands hart met de handles is strikt verboden;
 • Geen behandeling van de buik vlak na een maaltijd;
 • Patiënten met metalen implantaten worden op die plek niet behandeld;
 • We behandelen niet vlak na een operatie van het te behandelen gebied;
 • Er mogen geen open wonden zijn op het te behandelen gebied;
 • Hoofd en borst worden niet behandeld;
 • Draag geen kledingstukken met metaal (dit kan heet worden);
 • Draag geen metalen sieraden tijdens de behandeling;
 • Vrouwen met een koperen spiraal worden niet rondom de buik behandeld;
 • Het te behandelen gebied mag geen metalen piercings hebben;
 • Gebieden met tatoeages gemaakt met ijzerhoudende verf;

Als er iets is wat niet in de lijst staat horen we het graag zodat we samen een weloverwogen keuze kunnen maken. Bijzondere situaties die hier niet staan beschreven vernemen we graag voor of tijdens de intake.