Online afspraak maken

MagShape, spieren verstevigen en vet verbranden?

Er is een nieuwe niet-invasieve methode om spieren te verstevigen en laten groeien. Het mooie ervan is dat je ook nog is lokaal vet kwijtraakt.

Intake MagShape boekenLosse behandeling MagShape boeken

HIEMT, HIFEM en RF

MagShapeDe apparatuur die we gebruiken combineert 2 technieken, HIEMT en RF. HIEMT staat voor High Intensity Electro Magnetic Technology en RF staat voor Radio Frequency. Maar wat doen deze technieken?

Overigens wordt HIEMT ook wel HIFEM genoemd: High Intensity Focused Electro Magnetic. Beide afkortingen worden vaak door elkaar gebruikt. Kortgezegd worden deze technieken gebruikt om contracties in de spieren op te wekken. Hierdoor kan je spieren trainen en tegelijkertijd vet verbranden. Een behandeling van een half uur op de buik staat gelijk aan 20.000 crunches.

HIEMT

De HIEMT-technologie creëert een sterk gericht elektromagnetisch veld. Dit stimuleert de spieren om krachtig samen te trekken. In een spiercel zitten myofibrillen die zorgen dat een spier kan samentrekken. Door die krachtige samentrekkingen ontstaan er microscopische scheurtjes in de spiervezels. De spiervezels worden na de behandeling weer gerepareerd waarbij ze worden versterkt.
Ook het spiervolume neemt gemiddeld met 16% toe. Omdat de spiercontracties veel energie kosten, wordt er lokaal tot 19% aan vet verbrandt. Bij gelijktijdig gebruik van de RF functie zijn deze getallen nog hoger.

RF

De warmte veroorzaakt door de radiofrequentie warmt de spieren op zoals bij een warming-up bij een work-out. Het maakt de spieren klaar voor de stress die wordt veroorzaakt door de spiercontracties en stimuleert de bloedtoevoer naar de spieren. Wanneer de vetcellen een temperatuur bereiken van 42-44°C verbranden deze of worden permanent beschadigd. Het lichaam ruimt deze kapotte vetcellen langzaam op via de lymfeklieren. De radiofrequentie zal ook de huid helpen om strak te blijven tijdens dit proces waarbij de vetcellen worden verwijderd.
Bij het gebruik van de RF handles neemt de spiermassa met gemiddeld 25% toe en een vetreductie van 30%.

De Intake

Wij willen iedereen die deze behandeling wil eerst zien. In de intake kunnen we de verwachtingen toetsen en een duidelijk advies geven. Met de HIEMT- behandeling kan je vet kwijtraken, maar het is niet bedoeld om af te vallen. Bij een te hoog BMI is het verstandig om met een voedingsspecialist je eetpatroon onder de loep te nemen. Met HIEMT kan je de puntjes op de i zetten.

Na 28 behandelingen bij een 31 jarige vrouw

Na 28 behandelingen bij een 31 jarige vrouw

Ook zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De spiergroei gaat vrij snel en de meesten merken na 1 behandeling al een verschil in kracht en lichaamshouding. Het kwijtraken van vet is een langduriger proces, daar zijn meer behandelingen voor nodig. Natuurlijk is het ook erg subjectief wat iemand genoeg vindt.

De behandelingTreatment Principle

Afhankelijk van de te behandelen gebieden lig je op de behandelbank of zit je op de handle voor je bekken. We starten altijd met een lage intensiteit zodat je kan wennen aan de spiercontracties. Iedereen neemt deze contracties op zijn eigen manier waar.

Als we de stand hebben gevonden die goed verdraagbaar is dan loopt de behandeling op die stand door. Na circa 10 minuten ben je gewend aan de contracties en kan de intensiteit worden verhoogd. Hoe hoger de intensiteit hoe dieper de contracties plaatsvinden.

Theoretisch komt de gebruikte HIEMT-technologie tot 8 cm diep in het lichaam. Dit hangt af van de hoeveelheid vetweefsel en de ingestelde intensiteit. Bij iemand met een hoog BMI zien we dat de ingestelde intensiteit een stuk hoger ligt dan bij een laag BMI. Bij een grote spiermassa is de ingestelde intensiteit relatief weer lager omdat de contracties dan heftiger zijn.

De behandeling mag intensief aanvoelen maar mag geen pijn doen!!

Hoe veel MagShape behandelingen heb ik nodig?

In de regel worden 4 tot 6 behandelingen geadviseerd om de spieren te versterken. Wij zijn van mening dat 4 onvoldoende is en hebben daarom ook het tarief voor 6 behandelingen aantrekkelijker gemaakt.

Het hangt ook sterk af van het doel waar iemand voor komt. Voor bekkengerelateerde problemen kan het aantal behandelingen snel oplopen tot 10. En bij de een zie je sneller resultaten dan bij de ander.

Dijen na 18 behandelingen bij een 38 jarige vrouw

Dijen na 18 behandelingen bij een 38 jarige vrouw

Factoren die van invloed zijn:

 • Hoog hoog is je vetpercentage
  Hoe dikker de vetlaag waar de MagShape behandeling doorheen moet, hoe lager de effectiviteit. Iemand uit de categorie obesitas zal minder baat hebben bij de behandeling.
 • Doe je veel aan sport
  Een (fanatieke) sporter zal al meer spiermassa hebben en daardoor intensievere contracties ondervinden. Ook door het sporten wordt de nieuwe spiermassa makkelijker worden vastgehouden.
 • Hoe gemakkelijk kan je de spiercontracties verdragen
  Iedereen heeft zijn eigen beleving van de spiercontracties. Waar de een het interne massage noemt, spreekt een ander van stroomschokjes. Hoe hoger de ingestelde intensiteit hoe dieper de werking en daarmee een hogere efficiëntie.

Om het resultaat te behouden adviseren we om 2 maal per jaar te komen voor 2 sessies, dus 4 in totaal. Als men niet sport kunnen er meer behandelingen nodig zijn.

Vlakke handle

De vlakke handle wordt gebruikt voor de buik, billen en benen. De handle wordt op zijn plaats gehouden door gebruik te maken van een elastieken band om de handle onder te klemmen. Dit is de handle die de RF functie ondersteundt.Vlakke handle

Handle met een curve

Door de vorm is deze handle perfect voor de kuiten, hamstrings en armen. Wij gebruiken hem echter ook om de love handles te behandelen.

Handle met een curve

Handle voor het bekken

Dit is de grootste handle en je moet er op zitten. Het behandelt je bekkenbodemspieren. Een groep spieren die meer aandacht verdient. Als deze slap worden, kan je last krijgen van incontinentie of andere bekkenproblemen.Handle voor het bekken

Boek nu gelijk uw MagShape intake met een van onze therapeuten

 • Spieren verstevigen
 • Lokaal vet kwijtraken
 • Bekkenklachten oplossen
Veilig online boeken

Na de behandeling

Na de behandeling kan je verder met wat je die dag had gepland. Het kan zijn dat je spieren moe aanvoelen en misschien zelfs een beetje stijf. We raden je af om direct na de behandeling heftig te gaan sporten, je hebt dat namelijk al gedaan.

Om de spiergroei mogelijk te maken is het verstandig om gedurende het behandeltraject extra eiwitten te nemen. Je kan hiervoor een voedingsspecialist raadplegen.

Inzet bij esthetische klachten

 • Lokale vetverbranding
 • Verstevigen en upliften van je billen
 • Zichtbaar maken van je sixpack
 • Spiertoning en figuurverbetering
 • Je figuur terug na zwangerschap
 • Vetophopingen bij de probleemgebieden zoals dijen en billen

Inzet bij medische klachten

 • Bekkenklachten (o.a. na zwangerschap)
 • Trainen en versterken van de bekkenbodem
 • Rugklachten
 • Klachten vanwege slijtage
 • Blessures
 • Rectus diastase
 • Incontinentie bij vrouwen
 • Urineverlies bij hoesten, niezen en sporten
 • Nadruppelen bij mannen
 • Prestaties tussen de lakens
Op advies van mijn huisarts ben ik meerdere malen naar de fysiotherapeut geweest ná mijn operatie voor mijn knie. De behandeling had niet geholpen. Ik had namelijk vocht in mijn knieholte waardoor ik veel last kreeg bij het lopen of bukken. Ook kon ik niet te lang staan, omdat ik dan last kreeg van mijn enkels door overbelasting. Ik ben via mijn collega bij Hélène terecht gekomen. Na slechts twee behandelingen bij Hélène ging het al veel beter en kon ik al beter lopen. Grotendeels zijn de klachten verdwenen. Ik ben erg tevreden met de behandelingsmethode. Ik kan dit iedereen aanraden, omdat het zeker werkt.
N.Gokoelmissier, Rotterdam
[29-2-2016] (51 jaar)
Hi Hélène, Ik wil graag mijn afspraak van aankomende donderdag afzeggen, want het gaat goed met mijn rug  Dankjewel daarvoor! Mocht ik weer last krijgen dan neem ik weer contact met je op.
M. Verboord, Rotterdam
[12-2-2018] (27 jaar)
In de maanden september en oktober ben ik met de “Krullaards perfect reset” therapie behandeld. Ik wist dat een orthopedische oplossing niet aan de orde was en had de ervaring dat een osteopathie behandeling het probleem: een scheef staand bekken, slechts tijdelijk oploste (bekken draaide weer in oude verkeerde stand). De behandeling heeft gezorgd voor: pijnvrij lopen en vooral traplopen. Ik kan weer een uur lopen, maar moet me goed concentreren met lopen, anders zet ik mijn been scheef naar voren. Ik blijf dus oefenen om lopen als een automatisme in te slijpen. Kortom: ik ben blij met de verbeteringen, maar nog niet tevreden!
G. van den Hoven, Rotterdam
[3-12-2015] (69 jaar)

Voor wie is de behandeling geschikt

We hanteren voor de behandeling een minimum leeftijd van 18 jaar. Tijdens de intake gaan we dieper op details in om ook de verwachtingen af te stemmen. De behandeling is niet bedoeld om echt af te vallen. In de praktijk verlies je wel vet maar krijgt er ook spiermassa bij. Het soortelijk gewicht van spieren is hoger dan dat van vet.

Sporters

Sporters hebben al een stevige spiermassa en kunnen met de behandeling deze sterker maken. Bij sporters met een laag vetpercentage is het mogelijk om de dieper gelegen spieren te bereiken. Ook zullen we dan gebruik maken van een hogere intensiteit om zo effectief mogelijk te zijn.

Geen sporters

Als je niet sport is dit een manier om toch de spieren te trainen. Zeker bij een zittend beroep is dit een goed alternatief. We zijn wel van mening dat het fysiek sporten waarbij de hartslag verantwoord omhoog gaat nog altijd de voorkeur geniet.

Ouderen

Voor de ouderen onder ons die niet de puf hebben om naar de sportschool te gaan is dit ideaal. Ook bij bepaalde lichamelijk klachten waarbij sporten niet meer goed mogelijk biedt de MagShape een goed alternatief.

Wie en wat kan niet worden behandeld

Gedurende de intake voor de behandeling bespreken we de mogelijkheden en stemmen we de verwachtingen af. Hou rekening met de onderstaande opmerkingen:

 • Als je zwanger bent behandelen we niet;
 • Hartpatiënten worden niet behandeld;
 • Dichtbij iemands hart met de handles is strikt verboden;
 • Geen behandeling van de buik vlak na een maaltijd;
 • Patiënten met metalen implantaten worden op die plek niet behandeld;
 • We behandelen niet vlak na een operatie van het te behandelen gebied;
 • Er mogen geen open wonden zijn op het te behandelen gebied;
 • Hoofd en borst worden niet behandeld;
 • Draag geen kledingstukken met metaal (dit kan heet worden);
 • Draag geen metalen sieraden tijdens de behandeling;
 • Vrouwen met een koperen spiraal worden niet rondom de buik behandeld;
 • Het te behandelen gebied mag geen metalen piercings hebben;
 • Gebieden met tatoeages gemaakt met ijzerhoudende verf;

Als er iets is wat niet in de lijst staat horen we het graag zodat we samen een weloverwogen keuze kunnen maken. Bijzondere situaties die hier niet staan beschreven vernemen we graag voor of tijdens de intake.