Online afspraak maken

MagShape, helpt dat bij bekkenklachten?

Veel moeders ervaren diverse bekkenklachten na hun zwangerschap. De MagShape gaat deze klachten aan door de bekkenbodemspieren sterker te maken. Het mooie ervan is dat je ook weer een strakkere buik krijgt.

Intake MagShape boekenLosse behandeling MagShape boeken

Wat zijn bekkenklachten

Tijdens de zwangerschap veranderd er een heleboel in je lichaam. Van je hormoonhuishouding tot je fysieke gesteldheid. Er groeit namelijk een kindje in je buik en die heeft ruimte nodig om te groeien. Gedurende dat proces en vooral tijdens de bevalling kunnen er enorme krachten op lichaam komen te staan.

Zoals je kan begrijpen rekt alles uit. Het meest zichtbare is natuurlijk je huid, vaak treedt striae op. Maar ook aan de binnenkant rekt het een en ander op zoals je spieren, bindweefsel en ligamenten. In veel gevallen raken deze weefsels beschadigd doordat ze zover zijn uitgerekt. En dan hebben we het nog niet over wat er bij de geboorte allemaal kan gebeuren.

Pelvic problems

Na een bevalling kan je dus last krijgen omdat deze weefsels beschadigd zijn. Soms zijn de weefsels onherstelbaar beschadigd maar vaak kan je er ook wel wat aan doen. Er zijn bekkenfysiotherapeuten die kunnen helpen met kegeloefeningen, stroomstootjes of oefeningen om je bekkenbodem sterker te maken. De MagShape gaat qua versterken van de bekkenbodemspieren diverse levels verder!

Voor welke bekkenklachten zet je de MagShape in

 • Trainen en versterken van de bekkenbodem;
 • Klachten in of rondom het bekken;
 • Pijn aan de bovenbenen;
 • Incontinentie (urine en ontlasting);
 • Urineverlies bij hoesten, niezen en sporten;
 • Niet kunnen touwtje springen of een sprintje trekken;
 • Aandrang om te plassen of de plas niet kunnen ophouden;
 • Meer gevoel tijdens plezier tussen de lakens.

Hoe behandelen we bekkenklachten met de MagShape?

Pelvic Handle

Het kan echt niet makkelijker, zittend en/of liggend. Je neemt plaats op de speciale pelvic handle die een wisselend magnetisch veld creëert rondom je vrouwelijkheid/mannelijkheid. Doordat je daar het sterk wisselende magnetische veld hebt zullen alle spieren in die regio contracties ondergaan. Het gaat dus niet om een enkele spier maar alle spieren in die regio. Op deze manier worden de bekkenbodemspieren vanaf de onderkant behandeld.

Flat Handle + RF

Door gebruik te maken van een Flat Handle kunnen we de bovenkant van de bekkenbodemspieren en de core verstevigen. Vanaf 2 kanten werken we dus aan de bekkenbodemspieren. Als tweede deel van de behandeling pakken we de rest van de core aan. Maar het mooiste is dat je er niet voor naar de sportschool hoeft en je in 50 minuten een volledige workout hebt gehad.

Door gebruik te maken van de RF functie wordt de vetverbranding extra gestimuleerd. Door de radiofrequente golven wordt het behandelde gebied. Vetcellen gaan permanent kapot wanneer in combinatie met de radiofrequente golven ze rond de 41/42°C worden. Geef tijdig aan als dit te warm wordt. Iedereen ervaart de warmte anders.

Wat is verstandig om te doen naast de MagShape

Pelvic floor muscles

De MagShape is perfect om de bekkenbodemspieren en de core sterker te maken. Daarmee kan je al veel klachten verhelpen. Echter, de MagShape maakt je spieren ‘passief’ vele malen sterker. Passief omdat je niet zelf je spieren aanstuurt, dat doet de MagShape voor je. Je hebt daarbij geen controle over je spieren, je zet ze niet zelf aan het werk. Maar gelukkig worden je bekkenbodemspieren wel vele malen sterker.

In de sportschool echter maak je je spieren ‘actief’ sterker. Je moet

Core training

zelf je spieren aansturen om de oefeningen uit te voeren. Je maakt bij de yoga training, sportschool of bekkenbodemoefeningen actief je spieren sterker. Je krijgt op die manier ook controle over je spieren waardoor je ze bijvoorbeeld beter kan aansturen om je plas op te houden.

Zonder de actieve training helpt de MagShape natuurlijk ook. Maar in het ideale geval zorg je ook voor voldoende beweging, training van je bekkenbodemspieren en je core.

Ik zit in een testgroep van de MagShape en heb nu 5 behandelingen gehad bij Fosteo. Dit om in korte tijd spieren te kweken en mijn rugpijn te verminderen. De sessies zelf vond ik best pittig; door de trillingen van het apparaat zat ik soms tegen kramp aan. In het begin voelde ik soort schokken door mijn gehele lichaam en schrok ik daar een beetje van, maar geleidelijk wende mijn lichaam eraan. De behandeling was zeker dragelijk. Afgelopen weken zijn mijn bovenbenen veel gespierder en keihard geworden, ze voelen bijna aan als staal:). Ook mijn buik is stukken harder, ik zie de eerste tekenen/vormen van een sixpack. Ik merk dat ik steviger sta, dat mijn houding beter is en ik iets rechter op loop. Het geeft het gevoel meer man te zijn, zeker als ik in de spiegel kijk want zie dat mijn benen en buik veel gespierder zijn. Daarnaast merk ik dat het verlichting geeft bij mijn rugproblemen; namelijk dat delen van mijn schouders/nek die normaal redelijk vast zit wat losser komen (terwijl ik alleen buik, bovenbenen en kuiten heb getraind). Ook KPR werkt goed voor mij. Ik heb al sinds mijn 14e last van mijn bovenrug, schouders en nek. Ik heb hiervoor in het verleden tevergeefs allerlei methodes/therapieën geprobeerd (o.a. mensendieck, cesartherapie). Naast fitness met gewichten is de KPR methode bij Fosteo voor mij van onschatbare waarde gebleken. Iedere keer als ik op de KPR plaat sta schieten er blokkades los - tijdens en in de dagen erna. Daarmee verdwijnt ook mijn verkrampte nek/schouder/rugpijn. Ik hoor vele knakken, voor mij een teken dat het loskomt. Na een, twee maanden gaan mijn nek, schouders en rug weer langzaam vastzitten, voor mij een teken om een nieuwe afspraak in te plannen. Ik kan Fosteo van harte aanraden. Reactie van de eigenaar3 maanden geleden Ha die Frank, bedankt voor je mooie review. Ook erg leuk om te zien dat zowel KPR als de MagShape jou zo goed helpen.
Frank Houweling (Utrecht)
[7-1-2023](46 jaar)
De moed om weer in vorm te komen was mij een beetje in de schoenen gezakt. Toen ik twee jaar geleden vervroegd in de overgang kwam en daarbij een trage schildklier kreeg. Zijn de kilo's eraan gevlogen en de lichamelijke ongemakken van rugpijn, stijfheid en moeilijker bewegen en opstaan erbij. Bij Helene, de osteopate kreeg ik een fijne behandeling voor mijn rugklachten, en kwamen we in gesprek, op de magshape om uit te proberen om mijn rugklachten te verbeteren en ook een stukje mobiliteit te verbeteren. Redelijk sceptisch begon ik aan de eerste behandeling, die ik overigens helemaal niet als vervelend ervaarde, maar zelfs als een beetje ontspannend mee kreeg. Gedurende de behandeling is het heel bijzonder om je lichaam aan het werk te voelen, maar zelf lig je te ontspannen. Toen begreep ik al dat dit wat positiefs met mijn lichaam zou doen, en gedurende de reeks merkte ik het niet alleen op lichamelijk vlak dat het beter ging. Maar ook de endorfine ging weer stromen. Waardoor ik het sporten wat ik zolang uitgesteld had weer ben gaan oppakken op een rustige manier. De resultaten die ik van de magshape heb zijn boven verwachting. Mijn buikspieren zijn veel sterker, ik sta makkelijker op, ik beweeg makkelijker. Mijn rugklachten zijn minder geworden en het mooiste is dat mijn omvang in de buik zone duidelijk verminderd is. Al met al heb ik mooie resultaten behaald en zou ik het iedereen aanbevelen om eens uit te proberen.
Natalina (Rotterdam)
[12-12-2023](45 jaar)
Na mijn bevalling heb ik last gekregen van mijn bekkenbodem spieren en wat ik met name merkte bij het sporten. Na de behandelingen met de Magshape bij Fosteo merk ik dat mijn bekkenbodem spieren en lage buikspieren sterker zijn geworden. Bij sporten heb ik duidelijk minder last. Ik ben erg tevreden. Dank je wel!
Van Vuador (Rotterdam)
[4-2-2023](39 jaar)

Belangrijke aandachtspunten !!

Gedurende de intake voor de behandeling bespreken we de mogelijkheden en stemmen we de verwachtingen af. Hou rekening met de onderstaande opmerkingen:

 • Als je zwanger bent behandelen we niet;
 • Hartpatiënten worden alleen behandeld met toestemming van de cardioloog;
 • Patiënten met metalen implantaten worden op die plek niet behandeld;
 • Eet het liefste minimaal anderhalf uur van tevoren;
 • We behandelen niet vlak na een operatie van het te behandelen gebied;
 • Er mogen geen open wonden zijn op het te behandelen gebied;
 • Draag geen kledingstukken met metaal (dit kan heet worden);
 • Draag geen metalen sieraden tijdens de behandeling;
 • Vrouwen met een koperen spiraal worden niet met de pelvic handle behandeld;
 • Het te behandelen gebied mag geen metalen piercings hebben;
 • Gebieden met tatoeages gemaakt met ijzerhoudende verf.

Als er iets is wat niet in de lijst staat horen we het graag zodat we samen een weloverwogen keuze kunnen maken. Bijzondere situaties die hier niet staan beschreven vernemen we graag voor of tijdens de intake.