Online afspraak maken

MagShape, helpt dat bij bekkenklachten?

Veel moeders ervaren diverse bekkenklachten na hun zwangerschap. De MagShape gaat deze klachten aan door de bekkenbodemspieren sterker te maken. Het mooie ervan is dat je ook weer een strakkere buik krijgt.

Intake MagShape boekenLosse behandeling MagShape boeken

Wat zijn bekkenklachten

Tijdens de zwangerschap veranderd er een heleboel in je lichaam. Van je hormoonhuishouding tot je fysieke gesteldheid. Er groeit namelijk een kindje in je buik en die heeft ruimte nodig om te groeien. Gedurende dat proces en vooral tijdens de bevalling kunnen er enorme krachten op lichaam komen te staan.

Zoals je kan begrijpen rekt alles uit. Het meest zichtbare is natuurlijk je huid, vaak treedt striae op. Maar ook aan de binnenkant rekt het een en ander op zoals je spieren, bindweefsel en ligamenten. In veel gevallen raken deze weefsels beschadigd doordat ze zover zijn uitgerekt. En dan hebben we het nog niet over wat er bij de geboorte allemaal kan gebeuren.

Pelvic problems

Na een bevalling kan je dus last krijgen omdat deze weefsels beschadigd zijn. Soms zijn de weefsels onherstelbaar beschadigd maar vaak kan je er ook wel wat aan doen. Er zijn bekkenfysiotherapeuten die kunnen helpen met kegeloefeningen, stroomstootjes of oefeningen om je bekkenbodem sterker te maken. De MagShape gaat qua versterken van de bekkenbodemspieren diverse levels verder!

Voor welke bekkenklachten zet je de MagShape in

 • Trainen en versterken van de bekkenbodem;
 • Klachten in of rondom het bekken;
 • Pijn aan de bovenbenen;
 • Incontinentie (urine en ontlasting);
 • Urineverlies bij hoesten, niezen en sporten;
 • Niet kunnen touwtje springen of een sprintje trekken;
 • Aandrang om te plassen of de plas niet kunnen ophouden;
 • Meer gevoel tijdens plezier tussen de lakens.

Hoe behandelen we bekkenklachten met de MagShape?

Pelvic Handle

Het kan echt niet makkelijker, zittend en/of liggend. Je neemt plaats op de speciale pelvic handle die een wisselend magnetisch veld creëert rondom je vrouwelijkheid/mannelijkheid. Doordat je daar het sterk wisselende magnetische veld hebt zullen alle spieren in die regio contracties ondergaan. Het gaat dus niet om een enkele spier maar alle spieren in die regio. Op deze manier worden de bekkenbodemspieren vanaf de onderkant behandeld.

Flat Handle + RF

Door gebruik te maken van een Flat Handle kunnen we de bovenkant van de bekkenbodemspieren en de core verstevigen. Vanaf 2 kanten werken we dus aan de bekkenbodemspieren. Als tweede deel van de behandeling pakken we de rest van de core aan. Maar het mooiste is dat je er niet voor naar de sportschool hoeft en je in 50 minuten een volledige workout hebt gehad.

Door gebruik te maken van de RF functie wordt de vetverbranding extra gestimuleerd. Door de radiofrequente golven wordt het behandelde gebied. Vetcellen gaan permanent kapot wanneer in combinatie met de radiofrequente golven ze rond de 41/42°C worden. Geef tijdig aan als dit te warm wordt. Iedereen ervaart de warmte anders.

Wat is verstandig om te doen naast de MagShape

Pelvic floor muscles

De MagShape is perfect om de bekkenbodemspieren en de core sterker te maken. Daarmee kan je al veel klachten verhelpen. Echter, de MagShape maakt je spieren ‘passief’ vele malen sterker. Passief omdat je niet zelf je spieren aanstuurt, dat doet de MagShape voor je. Je hebt daarbij geen controle over je spieren, je zet ze niet zelf aan het werk. Maar gelukkig worden je bekkenbodemspieren wel vele malen sterker.

 

In de sportschool echter maak je je spieren ‘actief’ sterker. Je moet

Core training

zelf je spieren aansturen om de oefeningen uit te voeren. Je maakt bij de yoga training, sportschool of bekkenbodemoefeningen actief je spieren sterker. Je krijgt op die manier ook controle over je spieren waardoor je ze bijvoorbeeld beter kan aansturen om je plas op te houden.

Zonder de actieve training helpt de MagShape natuurlijk ook. Maar in het ideale geval zorg je ook voor voldoende beweging, training van je bekkenbodemspieren en je core.

Na mijn bevalling heb ik last gekregen van mijn bekkenbodem spieren en wat ik met name merkte bij het sporten. Na de behandelingen met de Magshape bij Fosteo merk ik dat mijn bekkenbodem spieren en lage buikspieren sterker zijn geworden. Bij sporten heb ik duidelijk minder last. Ik ben erg tevreden. Dank je wel!
Van Vuador (Rotterdam)
[4-2-2023](39 jaar)
Vanwege bekkenklachten heb ik 2 jaar gelopen bij de fysio zonder enige resultaat. 😑 Door het universum ben ik in contact gekomen met Helène. Van haar heb ik vernomen dat de Magshape kan helpen bij bekkenklachten. Toen ben ik mij een beetje erin gaan verdiepen door op verschillende sites info’s te verzamelen en op Youtube filmpjes te kijken. Allereerst was ik sceptisch vanwege de dingen die je op tellsell ziet maar uiteindelijk toch maar de moed verzameld om een intake in te plannen. Tijdens het proeftesten merkte ik gelijk al dat het wat deed. Heb gelijk een pakket genomen en de rest is history. Na de eerste sessie was ik al zo goed als klachtenvrij!! Ik wil er verder niet veel over kwijt, anders moet ik een boek schrijven. 😅 Wat ik wel wil meegeven is;; je hebt eigenlijk niet door hoeveel lichamelijke klachten je hebt tot je er vanaf bent! Ik ben super gelukkig dat ik weer pijnloos en vrij kan bewegen. Dankjewel team Fosteo! 🩷
PB Ganados (Rotterdam)
[13-12-2023](32 jaar)
Marlon en Joey hebben mij met de Mag Shape geholpen om mijn benen en mijn core sterker te maken zodat ik hopelijk in april voor het eerst van mijn leven de marathon van Rotterdam kan lopen. De behandeling voelde eerst wat raar aan, ik moest vooral wennen aan het geluid, maar het is heel goed vol te houden. Hoewel je geen spierpijn hebt nadien voel je zeker wel dat er wat met je spieren is gebeurd. Mijn spiermassa is ook zichtbaar toegenomen. Bij het lopen is het daardoor makkelijker om aan te zetten en te versnellen. Mooie van het systeem is dat het verschillende delen van je lichaam kan aanpakken en dat je de behandeling dus als het ware op maat kunt laten uitvoeren.
Désirée (Rotterdam)
[06-04-2023](53 jaar)

Belangrijke aandachtspunten !!

Gedurende de intake voor de behandeling bespreken we de mogelijkheden en stemmen we de verwachtingen af. Hou rekening met de onderstaande opmerkingen:

 • Als je zwanger bent behandelen we niet;
 • Hartpatiënten worden alleen behandeld met toestemming van de cardioloog;
 • Patiënten met metalen implantaten worden op die plek niet behandeld;
 • Eet het liefste minimaal anderhalf uur van tevoren;
 • We behandelen niet vlak na een operatie van het te behandelen gebied;
 • Er mogen geen open wonden zijn op het te behandelen gebied;
 • Draag geen kledingstukken met metaal (dit kan heet worden);
 • Draag geen metalen sieraden tijdens de behandeling;
 • Vrouwen met een koperen spiraal worden niet met de pelvic handle behandeld;
 • Het te behandelen gebied mag geen metalen piercings hebben;
 • Gebieden met tatoeages gemaakt met ijzerhoudende verf.

Als er iets is wat niet in de lijst staat horen we het graag zodat we samen een weloverwogen keuze kunnen maken. Bijzondere situaties die hier niet staan beschreven vernemen we graag voor of tijdens de intake.