Online afspraak maken

Joey Hensing

Joey Hensing

Hallo,

Ik ben Joey Hensing en ben een van de osteopaten bij Fosteo. Mijn keuze voor het vak osteopathie is gekomen vanwege een aantal klachten die ik in mijn jeugd had. De reguliere medische zorg maakte gebruik van medicatie of zei: ‘je moet ermee leren leven‘. Dat was voor mij niet de juiste manier en ben verder gaan zoeken. Er moest iets zijn wat verder gaat dan klakkeloos pillen slikken.

Ik vond een behandelvorm die mij heel erg aansprak, osteopathie! En het mooie ervan was dat mijn klachten na een aantal behandelingen sterk verminderden. De holistische blik op het menselijk lichaam vind ik zo bijzonder. Het hele lichaam wordt in het onderzoek meegenomen. En je ervaart dat de oorzaak van een klacht op een andere plek dan liggen dan je zou verwachten.

Er wordt bij osteopathie alleen gebruik gemaakt van de handen waarbij het lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf te genezen. Dit, de effectiviteit van de behandelingen en mijn fascinatie voor het menselijke lichaam hebben mij geïnspireerd om osteopaat te worden. Nu kan ik anderen die met problemen kampen met mijn handen op een natuurlijke manier helpen.

Bij mij kunt u onder andere terecht voor rugpijn, veranderingen in ontlasting, vermoeidheid, migraine/hoofdpijn, buik- en slikklachten. Natuurlijk kunt u ook komen voor sport gerelateerde klachten. Mijn studie osteopathie heb ik gedaan aan het College Sutherland in Amsterdam.

Rob Krullaards leert Joey de fijne kneepjes van de KPR therapie

De KPR therapie en de MagShape

Naast osteopathie doe ik ook de KPR therapie en de MagShape. Beide therapie vormen heb ik zelf ondergaan en ben ervan onder de indruk wat het doet en wat de mogelijkheden zijn.

Bij de KPR therapie wordt op eenvoudige maar geniale wijze het bekken teruggebracht naar de neutrale positie. De praktijk leert dat bij velen het bekken niet in de neutrale stand staat. Dit hoeft niet direct klachten te geven maar is vaak wel de oorzaak van bekken- en rugklachten

Met de MagShape is het mogelijk om de bekkenbodem vele malen sterker te maken. Vele moeders zijn al geweest om de typische klachten na de zwangerschap aan te pakken. Denk hierbij aan incontinentie, pijn in het bekken en lage rugklachten.
Wat je na de MagShape ook duidelijk ziet veranderen is de fysieke houding. Mensen zitten en staan rechter en ogen ook slanker. Ook langer lopen, staan of zitten gaat makkelijker en zonder pijn.

Boek nu gelijk uw afspraak met een van onze therapeuten

  • Osteopathie
  • MagShape
  • Krullaards Perfect Reset
Veilig online boeken

Een ander onderwerp dat mij  enorm boeit zijn de grote spierkettingen die het lichaam op verschillende manieren met elkaar verbinden. Binnen de osteopathie worden dit de myofasciale assen genoemd.
Manipulaties zitten in de toolbox van een osteopaat. Graag zou ik deze techniek tot in de perfectie willen beheersen. Manipulaties zijn korte, snelle bewegingen gericht op gewrichten, waarbij meestal een decoaptatie ontstaat (de welbekende ‘krak’).

De komende jaren wil ik mezelf blijven ontwikkelen en nieuwe technieken leren. Mijn interesse voor studies ligt op dit moment op het gebied van het abdomen (buik/organen) en het cranium (hoofd/schedel).

Joey en de Tomahawk steak

Iets meer over mijzelf: ik ben een enthousiaste en gezellige 30-jarige man. De eerste vijf jaar van mijn leven heb ik in Nederland, Zoetermeer doorgebracht. Vervolgens zijn wij voor het werk van mijn vader naar Frankrijk verhuisd. Hier hebben we vijf jaar gewoond waardoor ik goed Frans spreek. Na deze vijf jaar zijn wij weer terug naar Nederland gekomen en zijn in Den Haag gaan wonen. Ik woon momenteel nog steeds in Den Haag.

Ik geniet ervan mijn vrije tijd met vrienden te besteden. Dit gaat van video- en gezelschapspelletjes tot goede en diepgaande gesprekken. Ik lees graag een goed boek en ben 3 keer per week in de sportschool aan het zweten.

Tenslotte sta ik graag in de keuken om een lekkere maaltijd te bereiden om daarna gezellig te tafelen. In de zomer sta ik met veel plezier achter de barbecue. De ene keer zijn het hamburgers en worstjes, maar voor een uitdagende Tomahawk steak draai ik mijn handen niet om

Een jaar geleden heb ik een ongeluk gehad waaraan ik last van mijn nek en schouders heb overgehouden. Na verschillende behandel opties geprobeerd te hebben, kwam ik uiteindelijk bij Fosteo Osteopathie terecht. Ik kwam onder behandeling van Wouter en merkte na de eerste behandeling meteen verschil. Eindelijk kwam er vooruitgang in mijn herstel waardoor ik nu weer mijn dagelijkse dingen kan doen en zelfs sporten! Wouter neemt de tijd en legt veel uit, dat vind ik erg prettig!
I. Janssen (Rotterdam)
[8-3-2019] (24 jaar)
Ik ben bij Helene gekomen nadat ik een keizersnede en na een jaar een hersteloperatie had gehad. Ik had weinig tot geen corestability meer en had veel rug, buik en bekkenklachten. Ik werd erg beperkt in mijn dagelijkse functioneren wat ook zijn weerslag had op mijn emotionele welzijn. Na 3 behandelingen was er al een enorm groot verschil. Ik kon mijn dagelijkse leven door met veel minder pijn. Ik bleef om de 6 weken bij Helene komen en nu na 4 jaar ben ik pijnvrij en kom voor onderhoud bij Helene wanneer het nodig is. Helene is een fantastisch kundige vakvrouw. Ze is eerlijk, oprecht en begrijpt wat pijn met iemand kan doen. Dat maakte dat ik me, naast de zeer professionele behandelingen, gehoord en gezien voelde. Ik ben na al die jaren nog steeds om de zoveel tijd bij Fosteo. Helene is mijn held en ben haar heel erg dankbaar
Karin (Rotterdam)
[20-02-2023](46 jaar)
Nogal sceptisch reageerde ik op een tip van een relatie om met mijn rugklachten bij Fosteo een afspraak te maken. Na het opmeten van je bekkenstand sta je op een plaat die zorgt voor een reset van je wervelkolom. Ik had al een hoop geprobeerd om van mijn lage, diepe rugklachten af te komen zonder enig resultaat. Ik moet zeggen dat het nu na 3 behandelingen erg goed gaat. Zeker in combinatie met het advies om een aantal Osteopathie behandeling te nemen heeft het bij elkaar geresulteerd in een pijnafname van 95% Zeker de moeite waard ondanks de lage vergoeding van de zorgverzekeraars.
M. Elderson, Rotterdam
[18-5-2015] – (46 jaar)