Online afspraak makenRestless Legs

Restless Legs

Het Restless Legs  Syndroom is een onbedwingbare drang om de benen (constant) te bewegen. De benamingen rusteloze benen of onrustige benen wordt ook vaak gebruikt. Degenen die last hebben van dit syndroom beschrijven hun gevoelens op uiteenlopende manieren.

Verschillende beschrijvingen van het gevoel:

  • Een jeukend, trekkend of tintelend gevoel;
  • Alsof er prikkeldraad om het been zit;
  • Het gevoel dat er geen bloed in het been stroomt;
  • Vermoeide en/of zware benen;
  • De benen staan in brand.
Restless Legs

Restless Legs

Degenen die last hebben van Restless Legs ervaren niet altijd pijn maar de klachten kunnen zeer hinderlijk zijn of voor een slechte nachtrust zorgen. In een aantal gevallen worden de klachten ook in de armen ervaren. Zodra de benen (of armen) in beweging worden gebracht nemen de klachten af.

Heeft u last van onrustige benen en al verschillende behandelingen en therapieën uitgeprobeerd zonder resultaat? Krullaards Perfect Reset kan een oplossing zijn voor klachten bij Restless Legs. KPR therapie heeft als doel het rechtzetten van het bekken waardoor allerlei klachten die voortkomen uit die scheefstand kunnen worden verminderd of zelfs volledig verdwijnen.

Mogelijke oorzaken voor Restless Legs

Er is veel onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten. Er zijn verschillende oorzaken te vinden waardoor de klachten zich kunnen ontwikkelen. En vaak is er ook geen oorzaak te vinden.

Mogelijke oorzaken van onrustige benen zijn onder meer:

  • Slechte doorbloeding;
  • Zwangerschap;
  • Bepaald medicijngebruik kan de klachten verergeren;
  • Erfelijkheid;
  • Bekkenscheefstand.

Belangrijk is wat u er tegen kunt doen. Velen hebben al diverse therapieën zonder succes geprobeerd. Als er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak is te vinden dan kan het zijn dat de klachten vanuit uw bekken komen. Wij kunnen voor u meten hoe uw bekken staat.

Boek nu uw afspraak

U kunt online bij ons een afspraak maken en uw gegevens in onze elektronisch patiëntendossier plaatsen. Hierdoor kunnen wij meer tijd besteden aan uw Osteopathie, Fysiotherapie of Krullaards Perfect Reset behandeling.
Online boeken

Restless Legs en scheefstand bekken

Het bekken kan door een val, ongeluk, slechte houding of verkeerde belasting scheef gaan staan. Dit heeft verstrekkende gevolgen heeft voor de rest van het lichaam. De positie van de wervelkolom t.o.v. het bekken veranderd. Maar niet alleen de wervelkolom, ook de knieën en enkels kunnen hierdoor anders komen te staan. Hierdoor kunnen tal van klachten optreden van rugpijn, nek en schouderklachten, migraine maar ook Restless Legs.

Doordat het bekken geen neutrale positie meer heeft t.o.v. de wervelkolom kunnen zenuwen en bloedvaten bekneld raken. Deze beknellingen kunnen de oorzaak zijn van uw klachten. Een veel gehoorde opmerking na de behandeling met de Krullaards Perfect Reset therapie is dat het bloed weer begint te stromen in de benen

Het is maar net de vraag waar en welke zenuwen beknelt raken en welke klachten u daarvan ondervindt. Een beknelling hoog in de wervelkolom zal leiden tot nekpijn en hoofdpijn, een zenuw laag in de wervelkolom tot lage rugpijn, pijn in een been of Restless Legs.

Krullaards Perfect Reset

De Krullaards Perfect Reset therapie is een snel en effectieve methode om uw bekken recht te zetten. In doorgaans drie behandelingen is het bekken rechtgezet. Indien bij u de Restless Legs worden veroorzaakt door een scheefstaand bekken kan de KPR therapie de klachten significant doen verminderen of zelfs geheel laten verdwijnen.

Heeft u na het lezen nog vragen over de therapie, de kosten of wil u de ervaringen van anderen lezen. U kunt het op deze website vinden. Mocht u een directe vraag hebben kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.