Direct online boekenTelefoon icoontjes Fosteo
010 - 73 71 869
06 - 15 901 333

Osteopathie bij baby en kind

Osteopathie voor uw baby

Wat kan een osteopaat doen voor uw baby, peuter, kleuter of kind? Tijdens een bevalling worden er grote krachten uitgeoefend op het lichaam van een baby. Denk aan langdurige weeën, een trage ontsluiting, stuitligging of het gebruik van een vacuümpomp. Over het algemeen worden deze krachten goed opgevangen door de beweeglijkheid van het kleine babylichaam en de schedel. Stelt u zich maar voor dat het hoofdje van uw baby door de relatief smalle bekkenopening van de moeder moet. Wanneer deze mechanische krachten niet goed verwerkt kunnen worden kan dit de ontwikkeling van de pasgeborene in de weg staan. Het kind zal zich proberen aan te passen aan de ontstane beperkingen.

HF en Miley kijktDe bevalling

Als het hoofdje of de nek getordeerd wordt tijdens de bevalling kan dat zorgen voor een abnormale spierspanning in de nek wat weer kan resulteren in bijvoorbeeld een voorkeurshouding. Het lichaam ontwikkeld zich dan na de bevalling asymmetrisch. Een osteopaat kan deze spierspanning voelen en de oorzaak daarvan wegnemen.

 De osteopaat kan de schedelbeenderen, de nek, de rug, het bekken, de buik en eventueel de gewrichten heel zachtjes bewegen. Om u alvast gerust te stellen, wij manipuleren geen baby’s of kinderen. Een controle of behandeling door een osteopaat kan van onschatbare waarde zijn op de ontwikkeling van uw kind.

De eerste afspraak voor Osteopathie met uw baby

Als uw baby of kind bij ons in de praktijk komt hebben we altijd eerst een intake gesprek waarin u of uw kind kan vertellen wat de klachten zijn. U zult begrijpen dat uw kind niet altijd zelf kan aangeven wat er aan de hand is. Daarom is uw waarneming erg belangrijk. Ook zullen wij uw kind goed observeren.

Er is tijdens het consult voldoende tijd om u als bezorgde ouder duidelijk  te vertellen wat we doen tijdens de behandeling. U hoeft zich geen zorgen te maken, uw kind is in vertrouwde handen.

Vervolgens zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarbij de osteopaat op zoek zal gaan naar de oorzaak van de klachten. De osteopaat zal met handgrepen de weefsels weer soepel maken. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van manipulaties!

Boek nu uw afspraak

U kunt online bij ons een afspraak maken en uw gegevens in onze elektronisch patiëntendossier plaatsen. Hierdoor kunnen wij meer tijd besteden aan uw Osteopathie, Fysiotherapie of Krullaards Perfect Reset behandeling.
Online boeken

Behandeling MileyOndanks dat de behandeltechnieken zachtaardig zijn kan uw baby huilen. Een vreemde omgeving en een vreemdeling die met zijn handen aan zijn lijfje zit kan genoeg reden zijn om te huilen. Ook kan de aanraking pijnlijk zijn omdat er bijvoorbeeld een overmatige spierspanning is. Het kan ook zijn dat uw  kindje helemaal relaxt wordt door de aanraking en zich overgeeft. Sterker nog hij/zij kan in slaap vallen. Van tevoren is het niet te zeggen hoe uw baby zal reageren. Het is belangrijk dat uw baby zo veel mogelijk gerust wordt gesteld.

Baby’s en kleine kinderen herstellen veel sneller dan volwassenen. In de regel zijn er voor een baby twee tot vier behandelingen nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van de klachten en de oorzaak. Na de behandeling is het erg belangrijk om uw kind zo goed mogelijk te observeren om bij een vervolgbezoek de waargenomen veranderen te kunnen aangeven.

Klachten bij baby’s:

 • Overmatig huilen (huilbaby);
 • Voorkeurshouding (altijd in dezelfde houding liggen);
 • Onrustig (veel bewegen en niet stil kunnen liggen);
 • Overstrekken;
 • Slecht of onrustig slapen;
 • Hoofdpijn;
 • Buik-, darm- en stoelgangklachten;
 • Terugkerende oor- en/of oogontstekingen;
 • Klachten na een val of stoten.

Klachten bij het opgroeiende kind:

 • rugklachten (scoliose);
 • nekklachten;
 • gewrichtspijn;
 • hoofdpijn;
 • obstipatie;
 • terugkerende ontstekingen oog/oor;
 • klachten na een val of stoten;
 • slecht slapen.

Tip: Het is belangrijk dat uw kind zich op zijn/haar gemak voelt. Neem daarom een eigen dekentje, speeltje of andere dingen mee om uw kind af te leiden van de behandeling. Het geven van borstvoeding kan ook een manier zijn om uw kind rustig te maken.

Adres

Burgemeester Hoffmanplein 30A
3071 XL Rotterdam (Noordereiland)

Bereikbaar met bus 32 en 47
Gratis parkeren voor de deur

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00
Dinsdag08:30 - 17.00
Woensdag09.00 - 21:00
Donderdag09:00 - 14:30
Vrijdag14.00 - 17:00

Contact

Als u vragen heeft kunt u ons altijd bellen of mailen.

06 - 15 901 333

OnlineEen afspraak maakt u het snelst online!