Online afspraak maken

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

Als u een vraag heeft over de Krullaards Perfect Reset therapie kunt u in deze FAQ (veel gestelde vragen) wellicht het antwoord vinden.

Ondanks de zorgvuldige samenstelling kan het zijn dat uw vraag er niet bij zit. Als uw vraag er niet bij staat stuur ons dan het een mail met uw vraag.

Boek nu gelijk uw afspraak met een van onze therapeuten

  • Snel online geregeld
  • Ervaren therapeuten
  • Veel goede reviews
Veilig online boeken

Waar helpt het tegen?

De behandeling is gericht op het rechtzetten van het bekken. Beknelde autonome zenuwen kunnen weer vrijkomen. Een ongestoorde werking van het zenuwstelsel heeft ook positieve effecten op andere klachten, waaronder hoofdpijnklachten.

Spit zien we vaak i.c.m. met een wervelkolom die geen neutrale bekkenstand heeft. Dan kan de methode dus een positieve effect hebben op spit.

Als mensen gewrichtspijn hebben als gevolg van ischias dan kan de behandeling de zenuw die de ischias veroorzaakt bevrijden, waardoor de gewrichtspijn kan afnemen.

De KPR therapie zorgt voor een onbewuste ontspanning. Dit kan helpen de nekpijn of hoofdpijn door stress te verminderen, ook wanneer het bekken niet scheef staat. We adviseren daarbij wel de oorzaak van de stress ook aan te pakken, zodat er een duurzame oplossing komt voor uw klachten.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken. Wanneer er sprake is van een scheefstand en deze wordt verholpen, kan dit  ook een gunstig effect hebben op de rusteloze benen.

Bij meer dan negen van de tien mensen die we behandelen wordt het bekken rechtgezet en kunnen  ze worden verlost van hun pijnklachten. Meer dan 6.000 behandelde cliënten hebben een duidelijke verbetering ervaren met de KPR methode. We registreren de resultaten van de behandelingen en cliënten hebben hun ervaringen met de therapie gedeeld en ons toestemming gegeven om dit te publiceren.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken. In eerste instantie om rug- en nekklachten te verhelpen. Naast het afnemen/verdwijnen van rugpijn of nekpijn komt het regelmatig voor dat cliënten aangeven dat ook andere klachten verdwijnen, zoals hoofdpijn, zenuwpijn, restless legs, een normalisering van de bloeddruk, verminderd nachtelijk toiletbezoek en verbeterde reflexen in armen en benen.

Reumatoïde artritis kan niet verdwijnen, maar mensen met reumatoïde artritis kunnen ook een minder uitgebalanceerd bekken hebben. Als door spierontspanning de houding en orgaansystemen worden genormaliseerd, kan dit positieve effecten hebben op het algehele welbevinden.

De behandeling

Bij KPR-Rotterdam kunt u op korte termijn een afspraak maken voor een behandeling. Ook is het mogelijk om buiten de standaard openingstijden te worden behandeld.

De behandeling is niet opgenomen in de basisverzekering. Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie dan kunt u de kosten voor het basisconsult mogelijk declareren bij de zorgverzekering. Als u aanvullend bent verzekerd voor steunzolen of hulpmiddelen dan kunt u de kosten voor de insole trainers mogelijk  declareren bij uw zorgverzekeraar.

U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt uiteraard wel met uw huisarts overleggen over de keuze voor de therapie.

Naast het aangename gevoel zorgt een warmte-prikkel voor ontspanning in rug of nek na de behandeling. Dit om spier- of gewrichtsreacties te verzachten in verband met veranderde beweeglijkheid.

Door een verbeterde werking van het zenuwstelsel kunnen mensen ervaren dat ze meer kracht krijgen. Cliënten noemen positieve verandering in hun energieniveau en verbetering van sportprestaties.

Voorafgaand aan de behandeling onderzoekt de therapeut of er sprake is van scheefstand van het bekken. Voor de behandeling worden metingen verricht om de nekbewegelijkheid, de spierzenuwfunctie en de belastbaarheid van de benen of armen vast te stellen. Deze waarden vormen de basis voor het vaststellen van de gesteldheid van het lichaam. Na de behandeling worden metingen herhaald. Zo kan de fysiotherapeut het effect van de behandeling vaststellen en dit vastleggen in uw dossier.

Bij de KPR therapie gaat het om het rechtzetten van het bekken ten opzichte van de wervelkolom. Hoewel een gezond gewicht beter is  in verband met lagere drukbelasting voor de wervelkolom en voor de algehele gezondheid, is het bij de KPR behandeling niet aan de orde.

De KPR behandeling wordt soms aangevuld met fysiotherapie. Ook kan de therapeut aanwijzingen geven om de lichaamshouding te verbeteren en/of pijnklachten te doen afnemen, maar meestal zijn de KPR-behandelingen voldoende.

Het bekken

Bekkenscheefstand komt veel voor bij mensen waarbij de oorzaak van de rug- of nekklachten niet direct duidelijk is. Een arts of fysiotherapeut kan vaststellen of het bekken scheef staat. De KPR fysiotherapeuten maken hierbij gebruik van speciale meetapparatuur om scheefstand vast te stellen.

Bekkenscheefstand kan ontstaan door neurologische uitval, spierzwakte, een trauma of een val, wervelblokkades, instabiliteit en zwakke enkels.

Het scheef staan van het bekken recidiveert bij:

  • Niet consequent dragen van zooltjes
  • Op een zachte ondergrond lopen zonder zooltjes
  • Op sokken of blote voeten lopen i.c.m. instabiliteit
  • Vaak gebeurt het ook bij acties op één been zonder juiste stabiliteit in het schoeisel (zooltjes)

Hoe werkt het?

Door ontspanning normaliseren van houding en orgaansystemen. Iedereen kan zijn unieke moment op de plaat vinden. Dit moment is een combinatie van druk, positie, gevoel en diverse andere prikkels in enkel, knie, heup, bekken en lage rug o.a. gecombineerd met beweging. Hierna ontstaat eerste lokale ontspanning in de onderrug wat onmiddellijk gevolgd zal worden door een totale ontspanning.

Vaak geeft de eerste behandeling al bevrijding of een sterke vermindering van de pijnklachten. Een tweede en derde behandeling zorgen ervoor dat het behaalde resultaat wordt vastgehouden of verder wordt verbeterd. Ook de insole trainers zijn daarbij belangrijk. Het gaat uiteindelijk om een duurzaam resultaat.

De KPR plaat maakt gebruik van allerlei prikkels. Er wordt geen gebruik gemaakt van straling.

Insole Trainers

De zooltjes (KPR insole trainers) zorgen ervoor dat het resultaat van de behandeling, het rechtzetten van het bekken en het  normaliseren van de stand van de  wervelkolom, wordt vastgehouden.

De insole trainers draagt u zoveel mogelijk. Ze passen in allerlei verschillende schoenen. Doordat ze comfortabel zijn en ervoor zorgen dat het resultaat van de behandeling wordt vastgehouden, dragen de meeste cliënten ze elke dag. Ze dragen ze ook tijdens het sporten.

Additionele KPR trainers kosten €70,-.

De insole trainers passen in alle schoenen, doordat ze op maat worden geleverd. Ze zijn laag en comfortabel. Ze zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen in allerlei lengte- en breedtematen. Hierdoor passen de insole trainers in allerlei verschillende schoenen, van sportschoenen tot sjieke laarsjes.

Er worden geen losse zolen verkocht indien u nog geen KPR behandeling heeft gehad. De KPR trainers worden alleen verkocht in combinatie met de behandeling en zijn dan ook bedoeld om het effect van de behandeling vast te houden (een recht bekken).

Voor wie is het geschikt?

Het meetinstrument waarmee de nekbeweeglijkheid  wordt gemeten (de CROM-meter), maakt gebruik van een magnetisch systeem. Derhalve kan ALLEEN DEZE METING NIET worden uitgevoerd bij cliënten met een pacemaker.  Alle andere metingen vormen geen enkel bezwaar. Diverse mensen met een pacemaker hebben reeds op de plaat gestaan en de meesten hebben daar positieve effecten van ondervonden. De plaat maakt namelijk zoals ook hierboven aangegeven geen gebruik van enige vorm van straling. De therapie is (met uitzondering van de CROM-meting)  ook veilig voor u.

Bij meer dan negen van de tien mensen die we behandelen wordt het bekken rechtgezet en kunnen  ze worden verlost van hun pijnklachten. Meer dan 6.000 behandelde cliënten hebben een duidelijke verbetering ervaren met de KPR methode. We registreren de resultaten van de behandelingen en cliënten hebben hun ervaringen met de therapie gedeeld en ons toestemming gegeven om dit te publiceren.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken. In eerste instantie om rug- en nekklachten te verhelpen. Naast het afnemen/verdwijnen van rugpijn of nekpijn komt het regelmatig voor dat cliënten aangeven dat ook andere klachten verdwijnen, zoals hoofpijn, zenuwpijn, restless legs, een normalisering van de bloeddruk, verminderd nachtelijk toiletbezoek en verbeterde reflexen in armen en benen.

We kunnen kinderen met rug- en nekklachten behandelen. Er is niet direct een leeftijd gebonden aan de behandeling van kinderen. Het is echter wel belangrijk dat een kind zelfstandig kan staan en mee kan werken bij de bewegingen die er op de KPR plaat moeten worden gedaan.

Na de eerste drie maanden van een zwangerschap, zal de lichaamshouding zich instellen op de zes maanden die daarop volgen. In de laatste periode kunnen rugklachten zich ontwikkelen en kan er via ontspanning een klachtenafname gerealiseerd worden via deze methode.

De KPR therapie is gericht op het rechtzetten van het bekken en het wegnemen of verminderen van pijnklachten die hieruit voortkomen, vooral aan nek en rug. Een KPR therapeut bekijkt en bespreekt altijd of de therapie zinvol of wenselijk is in uw situatie. Doordat u zorgvuldig wordt onderzocht kan de therapeut gericht advies geven over het al dan niet kiezen voor KPR. Wanneer het voor u niet verstandig is om op de behandeling te ondergaan, zal de therapeut hier duidelijk over zijn.

Bij de KPR therapie gaat het om het rechtzetten van het bekken ten opzichte van de wervelkolom. Hoewel een gezond gewicht beter is  in verband met lagere drukbelasting voor de wervelkolom en voor de algehele gezondheid, is het bij de KPR behandeling niet aan de orde.

Aanhalingstekens
Goedemorgen A, Hoe gaat het inmiddels met je? Zetten de verbeteringen nog steeds door? Mag ik je via deze weg vragen een korte review te schrijven over je ervaring(en) bij ons in de praktijk?  Het mag heel kort, één of twee van de hieronder genoemde onderwerpen is echt genoeg. Voor inspiratie kun je denken aan: Hoe heb je de behandelingen ervaren? Wat is het resultaat van de behandelingen en wat waren de klachten? Hoe heb je mij ervaren als therapeut? Hoe heb je de praktijk ervaren? Ik hoor graag van je! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------Hi Wouter, Nogmaals excuses voor mijn (veel te) late reactie. Onder het mom van beter laat dan nooit: - Wat is het resultaat van de behandelingen en wat waren de klachten? Mijn klachten waren dat ik vooral veel last van mijn nek en mijn bovenrug had. Er zat veel spanning in mijn nek. Het resultaat van de behandeling is dat ik na de eerste behandeling direct al minder spanning voelde en baat had bij de tips, vooral het letten op de ademhaling. Het resultaat is dat ik veel minder last heb van mijn nek. Mijn bovenrug blijft nog wat stijf. - Hoe heb je mij ervaren als therapeut? Ik heb je ervaren als een hele prettige, rustige therapeut. Ik heb me op geen enkel moment ongemakkelijk gevoeld bij de behandelingen. A.
A. Heester (Rotterdam)
[4-3-2019] (26 jaar)
Aanhalingstekens
Toen onze dochter net een jaar was kwamen we erachter dat ze het KISS syndroom had. In gesprekken met vrienden die het zelfde probleem hadden, hoorden we veel symptomen die we bij onze dochter ook zagen. Ik ben op internet verder gaan zoeken en kwam dezelfde symptomen tegen zoals: veel huilen, veel spugen, voorkeurshouding, overstrekken, weinig slapen, billenschuiven enz. Ze adviseerde om naar een manueel therapeut of osteopaat te gaan. Ik zocht naar een osteopaat in de buurt en kwam zo bij Fosteo terecht. de eerste behandeling heeft onze dochter heel de tijd gehuild, thuis merkten we wel wat verbetering. De 2e behandeling was ze heel relax, en het resultaat was echt super! s avonds toen ik haar naar bed bracht was ik echt perplex ik zag haar voor het eerst rustig en zonder huilen in slaap vallen.
E. Blonk, Krimpen a/d IJssel
[25-10-2016] (23 maanden)
Aanhalingstekens
Al jaren heb ik regelmatig last van mijn onderrug en schouders. Het varieert van stijfheid tot pijnscheuten met name in mijn onderrug. Eind vorig jaar had ik zoveel pijn dat ik nauwelijks kon bewegen. Na een tip van Marlon besloot ik KPR te proberen (ik was in het begin een beetje sceptisch maar baat het niet dan schaad het niet dacht ik). Nadat er wat metingen werden gedaan en mijn reflexen werden getest stond ik een paar minuten op de trilplaat. Toen ik op de plaat stond voelde ik geen verschil maar het verschil erna was enorm. Geen scheve bekken meer en de pijn in mijn onderrug en schouders waren verdwenen. En dat na 1 keer op de plaat te hebben gestaan. De dag erna heb ik geslapen als een roos en de (constant zeurende) pijn was nog steeds weg. Het bewegen, zitten en dansen gaat soepeler. Ik heb in totaal 3 behandelingen gehad en zooltjes meegekregen. De zooltjes gebruik ik dagelijks. Helene en Frans bedankt! Ik raad iedereen aan die al langere tijd kampt met (rug)klachten om toch eens KPR te proberen.
C. Kolenmijn (Den Haag)
[12-2-2019] (39 jaar)