Online afspraak maken

De KPR therapie en de triatlon

Wat 5 jaar geleden begon tijdens het bijwonen van een lezing van een extreme duursporter, waarbij een klein zaadje werd geplant, leidde ertoe dat ik vorig jaar besloot me te storten op triatlons. Honkbal bood mij niet meer die uitdaging die ik zocht en ik wilde graag een individuele sport doen om te kijken waar mijn fysieke en mentale limieten lagen: enter TRIATLONS.
Veel mensen verklaarden me voor gek, maar ik hou van dit soort uitdagingen. In november 2018 begonnen de eerste trainingen en vanaf januari 2019 had ik een coach en serieuze schema’s die zouden moeten gaan leiden naar mooie resultaten. En die kwamen er ook.

Eerst deed ik een 3-tal kwart triatlons om er aan te proeven en 1 maand geleden sloot ik mijn triatlon seizoen af met de Challenge Almere; mijn eerste halve triatlon. Een ware uitputtingsslag was het, want ik had nog nooit zo lang achter elkaar gesport.
Voor degene die niet weten waar een halve triatlon uit bestaat: Eerst 1,9km zwemmen (het was best lastig met de opkomende zon om je weg in het water te vinden en met nog eens honderden andere zwemmende mensen naast je), 90km fietsen (gelukkig stond er een keer heeeeeeel weinig wind in de provincie Flevoland en een heerlijk zonnetje) en nog even afsluitend een halve marathon 21km rennen. Het ging precies volgens plan en had geen tegenslagen en kon daardoor na 4 uur, 40 minuten en 51 seconden de finish bereiken. Al het harde werken en de vele trainingsuren hadden zich uitbetaald.

Nou zal dit voor menig mens als lang worden bestempeld, maar ooit wil ik de hele triatlon doen. Verdubbel de afstanden en dan weet je de lengte van de wedstrijd. De kunst is om blessure vrij te kunnen blijven trainen en hier en daar ook onderhoud aan jezelf te plegen. Daarom ben ik in de aanloop voor mijn halve triatlon nog onder behandeling geweest bij Rob Krullaards . Rob Krullaards is de uitvinder van de Krullaards therapie en bij Fosteo behandel ik vele klanten met deze therapie. Die heeft mij volgens de KPR methode behandeld, waarbij ik merkte dat mijn linker heup minder vast zat dan voorheen en dus vrijer mee kon sporten. Ik heb het gevoel gehad dat ik net wat extra power had bij de verschillende onderdelen. En ik denk niet alleen dat ‘top’sporters hier baat bij hebben, maar ook recreatieve sporters.

Voorlopig ga ik na een rustperiode even alleen maar trainen, me voorbereiden op het volgende seizoen en hier en daar een losse wedstrijd doen, zoals afgelopen weekend. Hier liep ik een 10km in 39 minuten en 18 seconden (een nieuw PR voor mij!). Mocht je vragen hebben over triatlons, stel ze gerust tijdens een behandeling. En als je er zelf ook 1 wil gaan doen heb ik nog wel tips voor je.

Als je direct een afspraak met me wilt boeken voor KPR of fysiotherapie klik dan hier.

Sportieve groet, Frans

Fysiotherapeut en KPR therapeut