Online afspraak maken

Joey Hensing is nu osteopaat !!

Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben Joey Hensing en loop al een tijdje rond hier bij Fosteo. Ik ben een vrij enthousiaste (jonge) man van 30 en ik kom uit Den Haag. Ik heb de afgelopen jaren gestudeerd aan het College Sutherland voor Osteopathie en heb hier de 4 jarige opleiding gevolgd.

Zoals voor sommigen voor u al bekend is, ben ik al driekwart jaar werkzaam als stagiair bij Fosteo. Ik had alle examens al gehaald, maar moest alleen mijn thesis nog verdedigen voordat ik mijn diploma kon ontvangen.  Tot het zover was, heb ik als stagiair bij Fosteo nog meer ervaring op kunnen doen. Eind september heb ik mijn thesis over het opzetten van een grootschalig onderzoek voor Prikkelbaar Darm Syndroom met osteopathie succesvol verdedigd en moeten er nu nog wat administratieve zaken bij de beroepsgroep voor osteopaten geregeld worden.

Joey krijgt training in de KPR therapie van Rob Krullaards

Voor mij als osteopaat betekent dit dat mijn reis om mensen te helpen gaat beginnen en ik steeds meer ervaring op mag gaan doen met patiënten en hun klachten. Om mijn patiënten zo goed mogelijk te helpen en mezelf te ontwikkelen wil ik graag blijven leren door nieuwe technieken te leren en verschillende invalshoeken en visies te ontdekken en te onderzoeken bij nascholingen en tijdens studiedagen met collega’s. Op dit moment ligt mijn interesse op het gebied van het abdomen (buik/organen) en het cranium (hoofd/schedel). Een ander onderwerp dat mij enorm boeit zijn de grote spierkettingen die het lichaam op verschillende manieren met elkaar verbindt: de myofasciale assen, zoals wij deze binnen de osteopathie noemen. Op een later moment wil ik zeker de opleiding doen voor kinderen en baby’s, maar ik denk dat het belangrijk is dat ik eerst meer ervaring opdoe met (jong)volwassenen.

Ik zal ook met de MagShape en de KPR therapie gaan werken. Voor de MagShape ben ik al betroken vanaf de testrondes in februari 2023 en ben ik al thuis in het uitvoeren van de behandelingen. Voor de KPR therapie ben ik door Marlon Borkulo, Hélène Fokker en Rob Krullaards zelf opgeleid.

Mijn behandelingen zullen net zoals nu 50 minuten duren, maar het goedkope stagiairetarief zal verhoogd worden per 1 november naar het gebruikelijke tarief (€ 79,- voor een intake en € 69,- voor de vervolgbehandelingen). In het eerste kwartaal van 2024 streef ik ernaar om behandelingen van 45 of 40 minuten te geven.