Online afspraak maken

Waarom een sportmassage nemen ?

Als sporters vragen we veel van ons lichaam tijdens trainingen en wedstrijden. We stoppen uren in trainingsarbeid om tijdens wedstrijden tot een piekprestaties te komen. Maar hoeveel van die uren spendeer jij aan actieve hersteltraining?
Dit is een essentieel onderdeel van de trainingsprogressie die vaak een ondergeschoven kind blijkt. Door het niet of onvoldoende te doen kunnen blessures op de loer liggen. Of blijft je sportprestatie op een bepaald niveau steken, omdat je blijft door sporten met een ‘lichte’ blessure waarvan je denkt, die gaat wel van zelf over? Herken je jezelf hierin?
Ik wil je dan wijzen op mogelijkheden die kunnen bijdragen aan een actief herstel. Dit kan door bijvoorbeeld te doen aan foamrollen, yoga, pilates, rekken en/of een sportmassage. Graag wil ik enkele voordelen van een sportmassage opnoemen.

Een sportmassage:

  • Activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Werkt preventie tegen blessures
  • Ontknoopt opgehoopte afvalstoffen en zorgt voor verwijdering hiervan
  • Geeft energie om weer tot betere sportprestaties te komen

Andere noemenswaardige voordelen zijn dat een sportmassage je weerstand verhoogt, je even tot jezelf komt en het maakt je bewuster van je eigen lichaam.

Werk aan het actieve herstel, laat het niet de vrije loop en gun jezelf eens even de tijd en rust om tot een beter herstel te komen. Wedden dat jij beter zal presteren?