Online afspraak makenVergoedingen Verzekeraars

Vergoedingen Verzekeraars

Verzekerd of nietDe kosten van onze therapieën worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoedingen en voorwaarden kunt u terug vinden in uw zorgpolis. Of u kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Indien u geen aanvullende verzekering heeft moet u alle kosten voor behandelingen bij Fosteo zelf betalen.

Voor al onze therapieën kunt u bij ons terecht zonder een verwijzing van huisarts of specialist.

Fosteo heeft geen contracten met zorgverzekeraars

Wij hebben er bewust voor gekozen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Dit kan gevolgen hebben voor de fysiotherapie vergoedingen. Sommige verzekeraars kiezen ervoor om minder te vergoeden als de zorgverlener geen contract heeft met de zorgverzekeraar. Doorgaans is de vergoeding 80-100%, maar een enkele keer wordt er minder uitgekeerd.

Voor osteopathie is het niet mogelijk om een contract met een zorgverzekeraar af te sluiten, het valt immers onder de alternatieve zorg. Wij staan geregistreerd bij het NRO waardoor de zorgverzekeraar een osteopathie behandeling bij Fosteo volgens hun polisvoorwaarden zal vergoeden.

Boek nu uw afspraak

U kunt online bij ons een afspraak maken en uw gegevens in ons elektronisch patiëntendossier plaatsen. Hierdoor kunnen wij meer tijd besteden aan uw Osteopathie, Fysiotherapie of Krullaards Perfect Reset behandeling.
Online boeken
 • Osteopathie

Osteopathie valt onder alternatieve geneeswijze, net zoals chiropractie, homeopathie en acupunctuur. In bijvoorbeeld Engeland en Frankrijk valt osteopathie wel onder reguliere zorg. Osteopathie wordt uit de aanvullende verzekering vergoed.

 • Fysiotherapie

Fysiotherapie valt onder reguliere zorg en wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

 • Krullaards Perfect Reset

De KPR therapie zelf wordt niet vergoed. De KPR trainers worden soms (deels) vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Het fysiotherapie deel wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Waarom geen contract met zorgverzekeraars:

 • De administratieve eisen die een zorgverzekeraar oplegt bij een directe declaratie dragen niet bij tot betere zorg;
 • Een zorgverzekeraar stuurt primair op geld en niet persé op de beste behandeling;
 • De zorgverzekeraar is minder sturend en bepalend in de behandeling en de praktijkvoering;
 • Geen vreemde addertjes onder het gras zoals de Behandelindex;
 • Wij willen zelf een eerlijke prijs kunnen vragen aan u als klant;
 • Meer tijd vrij om een betere service te bieden;
 • Meer tijd voor de klant;
 • Minder administratieve belasting voor ons.

 

Dit betekent dat u zelf de nota’s moet indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij kunnen de nota’s zowel op papier als elektronisch aanleveren.

Verzekeringen

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg zoals huisarts, ziekenhuis en medicijnen. De inhoud van de basisverzekering wordt bepaald door de overheid.

 • De natura verzekering

Hierbij krijgt u alleen zorg vergoed als uw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt met de zorgverlener. De factuur van de zorgverlener wordt rechtstreeks door de zorgverlener bij de verzekeraar ingediend. Deze vorm van verzekeren is goedkoper dan een restitutieverzekering.

 • De budget verzekering

Sinds een paar jaar bestaat de budgetverzekering. Dit is een variant op de natura verzekering en in feite een uitgeklede verzekering voor planbare zorg. De premie is laag en de keuzemogelijkheden zijn zeer beperkt. De factuur van de zorgverlener wordt rechtstreeks door de zorgverlener bij de verzekeraar ingediend.

Aanvullende verzekering

 

  • De restitutie verzekering

Hierbij bent u vrij om zelf uw zorgverlener te kiezen. De vergoeding die de zorgverzekeraar uitkeert is marktconform. De factuur van de zorgverlener moet u zelf doorsturen naar de zorgverzekeraar. Deze vorm van verzekeren is duurder dan een natura verzekering.

 •  Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering breidt u de basisverzekering uit. Zo kunt u zich verzekeren tegen kosten voor fysiotherapie, brillen en alternatieve geneeswijzen. Met een aanvullende verzekering kunt u de kosten voor onze therapieën (deels) vergoed krijgen.

Sinds mijn vroege jeugd adem ik door mijn mond. Het gevolg van een allergie voor huisstofmijt en voortdurende verkoudheden. Via mijn peuterdochter ben ik in contact gekomen met Fosteo. Mijn dochter had voor haar eerste verjaardag al 3 keer oorontsteking gehad. En na een aantal sessies met Hélène waren de ooronstekingen en prutoren verleden tijd. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Helène gevraagd of ze ook iets voor mij kon betekenen. Het antwoord is Ja. Na een aantal sessies,waarbij mijn kaak, nek en hoofd onder handen zijn genomen, merk ik dat ik steeds vaker door mijn neus adem haal.. En ik ben voor het eerst sinds jaren de winter doorgekomen zonder voorhoofdholte en bijhoofdholte ontsteking. Ik ben heel blij dat ik met jullie in contact ben gekomen. G.
G., Rotterdam
[20-4-2018] (44 jaar)
Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met sporten. Iets wat me goed af bleek te gaan en waar ik erg veel plezier aan beleefde. Ik ben begonnen met Spinning, maar al gauw zat ik ook buiten op de fiets. Na het kopen van een racefiets kwam ik er toch achter dat ik wat ‘zitproblemen’ had. Na wat aanpassingen aan de fiets en diverse fietsmetingen bleef dit probleem. Erg jammer aangezien ik hierdoor na een jaar bij de Elite gekoerst te hebben, ben gestopt met wielrennen. Hierna heb ik, na een aantal jaren fietsen, het hardlopen op gepakt. Op zich ging dit veel beter, maar ook lagen blessures al snel op de loer. Het woord ‘bekkenverwringing’ was wel eens gevallen, maar niemand die mij daar goed bij heeft kunnen helpen. In 2015 ben ik wel bij een podoposturaal therapeut terecht gekomen en sinds ik speciale therapeutische zolen ben gaan dragen, leek het op den duur wel wat beter te gaan. Tussendoor ben ik ook nog door verwezen naar een deskundige op het gebied van de Manuele Methode Meyer en zijn mijn bovenste nekwervels gekraakt. Echter, het was nog steeds niet optimaal. Begin 2017 was ik het zo zat dat ‘ik steeds wel iets had’. Sporten is helemaal mijn ding en geregeld werd ik daar weer in belemmerd door een raar pijntje of blessure. Zodoende ben ik gaan googlen en kwam uit bij Fosteo. Na contact met Marlon leek het mij de moeite waard om KPR toch eens te proberen. Mijn bekken bleek geroteerd en verwrongen te zijn. Na de behandeling voelde ik niet direct iets. Na de meting bleek wel dat mijn bekken veel rechter was gaan staan. Ik heb 3 behandelingen ondergaan, in combinatie met osteopathie. De speciale KPR zolen bleken voor mijn voeten echter niet ideaal, dus draag ik wel nog steeds de speciaal op mijn voeten aangepaste zolen van de podoposturaal therapeut. Opvallend na de KPR was dat mijn sportprestaties in korte tijd toch wel duidelijk omhoog gingen, zonder rare pijntjes of vermoeide benen. Onvoorstelbaar! Ik werd niet meer belemmerd door pijntjes/blessures. Ook ben ik er krachttraining bij gaan doen en dat ging ook gewoon goed. Normaliter was het al gauw te veel voor mijn lichaam. Het lijkt er dus op dat ik door de KPR en osteopathie gewoon lekker dóór kan trainen, mét resultaat. Het wielrennen/spinning heb ik ook nog wel eens geprobeerd. Dit leek wel veel beter te gaan en ook zat ik ‘rechter’ op mijn zadel dan ooit. Maar toch is mijn bekken tijdens wielrennen snel geneigd weer in de oude positie te schieten. Hier ben ik dan ook wat voorzichtiger mee. Nu kom ik nog geregeld wel eens op de plaat of bij Hélène voor een consult osteopathie. Als ik bij Hélène ben geweest en ik had op dat moment een pijntje, dan weet zij dat altijd wel weer te verhelpen. Zo kan ik dan weer lekker door trainen. Hopelijk zullen er in 2018 vele PR’s volgen….. Vrouw, 38 jaar, Zuid-Holland
Vrouw, Zuid-Holland
[21-1-2018] (38 jaar)
Hoewel ik best hoge verwachtingen had toen ik naar KPR ging, hebben zowel het team als de technologie mij positief verrast. Dafydd was mijn behandelend therapeut en ik ben erg over hem te spreken, omdat hij een goede intake deed, zijn aanpak afstemde op mijn input en duidelijke uitleg gaf. De technologie zelf werkt verrassend snel en de bijgeleverde zooltjes vergen weinig gewenning. Ik heb vanaf de eerste tot en met de derde behandeling verbetering geconstateerd en de betreffende klachten zijn al een tijdje weg.
V. van den Adel, Rotterdam
[5-11-2015] (28 jaar)

Sluiting Fosteo tot en met 28 april!!

Lieve klanten

In verband met de Corona maatregelen van het kabinet moesten wij helaas onze praktijk per direct sluiten. Deze maatregel is inmiddels verlengd tot 28 april.

Alle bestaande afspraken in deze periode zijn daarom bij deze afgezegd. Het is wel mogelijk om online afspraken te boeken na deze periode via fosteo.nl, alleen kunnen wij niet garanderen dat we na 28 april weer onze deuren volledig mogen openen.

Voor dringende vragen kunt u bij ons terecht per mail: afspraak@fosteo.nl.

Sterkte in deze periode en wij hopen u op korte termijn weer welkom te mogen heten bij ons.

Groeten,

Team Fosteo