Online afspraak maken

Vergoedingen Verzekeraars

De kosten van onze therapieën worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoedingen en voorwaarden kunt u terug vinden in uw zorgpolis. Of u kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Indien u geen aanvullende verzekering heeft moet u alle kosten voor behandelingen bij Fosteo zelf betalen. Voor al onze therapieën kunt u bij ons terecht zonder een verwijzing van huisarts of specialist.

Fosteo heeft geen contracten met zorgverzekeraars

Wij hebben er bewust voor gekozen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Dit kan gevolgen hebben voor de fysiotherapie vergoedingen. Sommige verzekeraars kiezen ervoor om minder te vergoeden als de zorgverlener geen contract heeft met de zorgverzekeraar. Doorgaans is de vergoeding 80-100%, maar een enkele keer wordt er minder uitgekeerd.

Voor osteopathie is het niet mogelijk om een contract met een zorgverzekeraar af te sluiten, het valt immers onder de alternatieve zorg. Wij staan geregistreerd bij het NRO waardoor de zorgverzekeraar een osteopathie behandeling bij Fosteo volgens hun polisvoorwaarden zal vergoeden.

 • Osteopathie valt onder alternatieve geneeswijze, net zoals chiropractie, homeopathie en acupunctuur. In Engeland en Frankrijk valt osteopathie wel onder reguliere zorg. Osteopathie wordt uit de aanvullende verzekering vergoed.
 • Fysiotherapie valt onder reguliere zorg en wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed.
 • Krullaards Perfect Reset wordt niet vergoed. De KPR trainers worden soms (deels) vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Het fysiotherapie deel wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Boek nu gelijk uw afspraak met een van onze therapeuten

 • Therapeuten zijn erkend
 • Snel online geregeld
 • Beheer je eigen account
Veilig online boeken

Waarom geen contract met zorgverzekeraars:

 • De administratieve eisen die een zorgverzekeraar oplegt bij een directe declaratie dragen niet bij tot betere zorg;
 • Een zorgverzekeraar stuurt primair op geld en niet persé op de beste behandeling;
 • De zorgverzekeraar is minder sturend en bepalend in de behandeling en de praktijkvoering;
 • Geen vreemde addertjes onder het gras zoals de Behandelindex;
 • Wij willen zelf een eerlijke prijs kunnen vragen aan u als klant;
 • Meer tijd vrij om een betere service te bieden;
 • Meer tijd voor de klant;
 • Minder administratieve belasting voor ons.

Dit betekent dat u zelf de nota’s moet indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij leveren de nota’s standaard via de mail, desgewenst kunnen we ze ook op papier aanleveren.

Zonder echte pijnklachten maar wel met een langdurige bewegingsbelemmerende blessure aan beide achillespezen, werd ik uitgenodigd om kennis te maken met KPR:  “misschien heb ik een oplossing voor je”. Gezond zijn en blijven is belangrijk voor me dus ik dacht: doen! Direct na de 1e behandeling, merkte ik een grote verbetering. Mijn enkels konden veel meer dan ervoor en – tot mijn verrassing – mijn nek was ontspannen. Dat laatste is een grote plus: een vastzittende nek was voor mij zo ‘normaal’ dat ik me er niet meer van bewust was. Ik ben echt blij met de resultaten. Ik kan weer (voorzichtig) springen en joggen, mijn houding is verbeterd en ik voel dat mijn hele lijf ontspannen is.
Mw. T. Jonk, Leiden
[29-1-2015] (55 jaar)
Hoi Wouter, Het gaat super met me dank je, en dat komt mede door jouw behandelingen! De wintersport was super heerlijk weekje gehad nu op naar de zomervakantie De behandelingen bij Wouter waren zeer relaxt en het voelde meteen vertrouwd. Wouter legt iedere stap rustig uit en neemt echt de tijd voor je. Nadat ik de behandelingen bij Wouter ondergaan had, heb ik een stuk meer energie en ook m’n nekklachten zijn verdwenen. Echt een aanrader!
S. van der Valk (Rotterdam)
[28-3-2019] (37 jaar)
Beste Lonneke, Ten eerste kan ik je zeggen dat: de pijn van de “ribblokkade”hoegenaamd verdwenen is. Verder is de algemene pijn in heel mijn rug wat tot rust gekomen, minder heftig aanwezig. De behandelingen zijn dus positief voor mij geweest. Ik neem aan dat de oefeningen door moeten gaan? Misschien kan je daar nog wat over vermelden? De ziektekostenverzekering vindt het niet de moeite waard om te vergoeden. Wel enkele fysiotherapie kosten. Ik hoop dat ik je niet snel weer nodig heb, maar ik ben positief over hoe alles is gegaan. Dank je wel, en succes met je werk.
Anoniem, Rotterdam
[18-1-2018] (76 jaar)